Abelia

Innhold

Vi kan ikke velge bort programmering

Portrettfoto av Widerøe Wibe

Hilde Widerøe Wibe, næringspolitisk direktør i Abelia. Foto: Esben Johansen

Vi kan ikke snu ryggen til programmering i skolen bare fordi det ikke passer inn i timeplanen, skriver Hilde Widerøe Wibe i denne kommentaren.

I Aftenposten 25. oktober hevder tre matematikere at programmering rammer dybdelæring i matematikk. De gjør seg til talspersoner mot programmering i matematikken på vegne av "hele" fagmiljøet.

Ignorerer spørsmålet

Samtidig har de ikke noe alternativ til hvordan programmering skal håndteres i skolen. De velger å ignorere spørsmålet, og svarer heller på noe helt annet. Det er lett å argumentere mot at programmering er en naturlig del av matematikkfaget. Det bør imidlertid ikke hindre at mattetimer brukes til programmering.

Les også: Programmering må inn i matematikkfaget (Aftenposten)

Programmering må nemlig inn et sted i timeplanen, og matematikk er det mest nærliggende. Både Sverige og Finland har valgt denne løsningen. I Norge kom det et forslag om å etablere faget "Teknologi og programmering", men det så aldri dagens lys. Etablering av et nytt fag vil også spise av de andre fagene. Da er det sannsynligvis enklest å få det inn som en del av matematikk som har størst timeantall.

Naturlig integrering

Enkelte hevder at mange elever sliter så mye med grunnleggende matematikk at det vil virke negativt å legge enda mer inn i faget. Det kan imidlertid løses ved at de som sliter får et bedre tilbud om ekstra undervisning. Dessuten kan opplæring i "prinsipper for programmering" (logikk, algoritmer, variabler, løkker etc.) med fordel integreres i matematikkfaget uten at det blir mer stoff. Det samme både kan bør gjøres i andre fag, for eksempel språk og håndverk.

Det viktigste er at vi ikke snur ryggen til morgendagens kompetanse bare fordi det ikke passer inn i gårsdagens timeplan.

(Dette innlegget er tidligere publisert i Aftenposten.)

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: