Abelia

Innhold

Snakker for lite om næringslivet

Nyhet, Teknologi og digitalisering

Publisert

Utsnitt av en grafisk illustrasjon som er på forsiden av trykksaken Digital agenda. Teknologiske symboler.

29. november ble Digital agenda behandlet på Stortinget. Vi støtter meldingen, men savner fokus på næringslivet og verdiskaping.

Her finner du alt du trenger å vite om Digital agenda

Vi har fulgt nøye med på Norges arbeid med digitalisering over flere år. Norges forrige Digital agenda ble enstemmig vedtatt i Stortinget i 2013. I 2015 ble det bestemt at en ny strategi og retning for Norge skulle stakes ut. 29. november i år ble det nye forslaget lagt frem for Stortinget.

- Abelias hovedinnvending er at Digital agenda i liten grad inkluderer næringslivet. Vi savner en tydelig strategi for hvordan det offentlige i sitt digitaliseringsarbeid kan bidra i utviklingen av et konkurransedyktig næringsliv og bærekraftige arbeidsplasser, sier Kjetil Thorvik Brun, fagsjef for IKT og digitale næringer i Abelia. Samtidig mener vi at meldingen gir en treffende beskrivelse av et tema vi anser som avgjørende for Norges evne til omstilling. Dessverre tar den i liten grad for seg innrettingen av arbeidet med digitalisering fremover.

I perioden komiteen har arbeidet med den nye digitale strategien for Norge, har Abelia kommet med innspill i saken og har også blitt sitert i komiteens innstilling. Vi har fulgt med på debatten og arrangert innspillsmøter for medlemmer. Digital agenda setter noen viktige rammebetingelser for våre medlemmer, og derfor er det gledelig å se at flere av våre innspill har blitt hørt, sier Brun.

Er du interessert i våre kommentarer, høringsinnspill og aktiviteter knyttet til Digital agenda, finner du mye informasjon på denne siden.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: