Abelia

Innhold

Offentlig digitalisering tar seg opp

Nyhet, Teknologi og digitalisering

Publisert

Statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet kommer til frokostmøte hos Abelia 10. oktober for å få innspill fra IT-næringen til ny strategi for offentlig digitalisering.

10. oktober kan du styrke din bunnlinje ved å fortelle regjeringen hvordan den kan bli enda bedre.

– Offentlig sektor er en svært viktig kunde, pådriver og regulator for kunnskaps- og teknologinæringen. Regjeringens digitaliseringsstrategi vil derfor ha stor betydning for markedet, sier leder for teknologi og digitalisering i Abelia, Kjetil Thorvik Brun.

Regjeringen har varslet at de skal utarbeide en ny digitaliseringsstrategi som skal styrke arbeidet med digitalisering i offentlig sektor. Strategien vil bli førende for hvordan regjeringen prioriterer det videre digitaliseringsarbeidet.

Gi innspill til regjeringen

Abelia har derfor invitert statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet til å møte Abelias medlemmer onsdag 10. oktober. Chaffey har hovedansvaret for den nye strategien.

– Regjeringens digitaliseringsstrategi vil blant annet berøre offentlige anskaffelser, åpne data, like konkurransevilkår mellom offentlig og privat sektor, offentlige plattformer for tjenesteyting, sikkerhet og personvern. Dette er temaer regjeringen vil ha innspill på fra våre medlemmer, og her får de en unik mulighet til det, sier Brun.

Abelias Omstillingsbarometer 2018 viser at norske forbrukere er verdensledende i å ta i bruk ny teknologi, og at næringslivet henger brukbart med.

Les også: Norge øker innovasjonstakten, men mangler eksperter

– Hovedproblemet har vært offentlig digitalisering hvor vi har vært langt bak land det er naturlig å sammenligne oss med, sier Brun.

Det siste året har offentlig digitalisering tatt seg noe opp. I en rangering med 29 andre land ender Norge på en 9. plass i 2018, noe som er fem plasser bedre enn i 2017.

– Det er svært positivt. Imidlertid ser vi at våre nordiske naboer ligger høyere enn oss, og det er ofte derfra vi møter den sterkeste konkurransen. Det er ingen grunn til at ikke Norge skal ligge helt i toppen i verdensmesterskapet i offentlig digitalisering, sier Brun.

Innspill fra Evry

IT-giganten Evry har allerede vist stor interesse for regjeringens strategi, og den nye lederen for Evry Norge, Per Kristian Hove, skal holde en innledning for å gi sine beste råd for vellykket offentlig digitalisering.

Leder i Evry Norge, Per Kristian Hove.

Leder i Evry Norge, Per Kristian Hove, holder innlegg om offentlig digitalisering på Abelias frokostseminar 10. oktober.

– Som partner i mange digitaliseringsprosjekter i offentlig sektor, ser EVRY at god brukerforståelse, tjenestedesign, standardisering og ikke minst ledelse og kultur er vel så viktig som ny teknologi, for å lykkes med implementeringen av nye digitale tjenester, sier Hove.

– Vi ser derfor frem til å diskutere og dele våre erfaringer med statssekretær Paul Chaffey på frokostseminaret, sier han.

Viktig samarbeidspartner

– IT-næringen er en viktig samarbeidspartner for det offentliges arbeid med digitalisering. Næringen har lang erfaring med å samarbeide med offentlige kunder, og sitter med kompetansen som skal til for å lykkes. Derfor bør IT-næringen ha mange innspill om hvordan vi kan sikre samarbeid som skaper gode og nytenkende løsninger til beste for Norge.

Brun håper derfor at flest mulig stiller opp 10. oktober for å gi sine innspill direkte til regjeringen.

– Vi er veldig glad for at regjeringen ønsker å treffe Abelias medlemmer for å få innspill til arbeidet med digitaliseringsstrategien. Men de gjør jo ikke dette for å være snille – de gjør det fordi de vet at våre medlemmer kan komme med gode ideer og innspill. Derfor oppfordrer vi flest mulig til å stille på frokostseminaret.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: