Abelia

Innhold

Stor interesse for norsk fintech

Nyhet, Teknologi og digitalisering

Publisert

Fintech-pris til Encap

Abelias Kjetil Thorvik Brun deler ut pris til Encap Security-sjef Thomas Bostrøm Jørgensen. FOTO: Trond Heggelund

- Norge har mulighet til å ta en ledende posisjon, fastslår Abelias Kjetil Thorvik Brun.

Arrangementet Techlive Financial Disruption samlet onsdag godt og vel 650 deltakere til Norges største Fintech-event.

Abelia var medarrangør og fagsjef for IKT, Kjetil Thorvik Brun, delte ut prisen til å årets beste Fintech-bedrift, Fintech innovation award, sammen med advokatfirmaet Selmer.

Vinneren ble Encap Security som tilbyr smartere autentiseringsløsninger på tvers av enheter. Løsningen bidrar til økt bruk av bank- og finanstjenester.

- Vi ser nå en fintech-industri i Norge som vokser raskt. Encap har tiltrukket seg et stort antall internasjonale kunder, betydelig internasjonal oppmerksomhet og blitt anbefalt av internasjonale analytikere, poengterer Brun.

Totalt ble om lag 50 fintech-selskaper vurdert i konkurransen. De to andre finalistene var Zwipe og Meawallet.

Kan ta tetposisjon

Norden ligger sammenmed Storbritannia og Singapore i front på utviklingen av fremtidens finansløsninger. Thorvik Brun opplever at denne ukens arrangement viser at Norge kan spille en sentral rolle på området.

- Storbritannia har ligget i front på utvikling av nye finansløsninger i land tid. Her kan Norge og norske politikere lære mye, sier Thorvik Brun.

Han viser til at statsminister David Cameron har gitt sin støtte til Fintech 2020-manifestet, som har som mål å skape 100.000 arbeidsplasser.

- Norge har vært ledende i innføring av kortbetaling og nettbanker. Nå står vi overfor et ny innovasjonsbølge. Denne prisutdelingen viser at norske selskaper kan hevde seg på toppen av denne innovasjonsbølgen, sier Thorvik Brun.

Under arrangementet ble det også gjennomført folkefinansiering, der de 650 deltakerne i salen bidro med over 1 million kroner til selskapet Cloud Insurance.

Rapporten Fintech Disruptors report nordic edition, som ble delt ut på arrangementet, viser at det ble gjennomført 345 investeringer i Fintech i norden i 2014. Storbritannia leder an med 623 investeringer på området.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: