Behov for mer digitale styrerom

Nyhet, Teknologi og digitalisering

Publisert

Styrerom, illustrasjon.

Det er et stort behov for flere digitaliseringseksperter i norske styrerom.

- Vi anbefaler en balanse mellom folk som har lang og solid industrierfaring, sammen med eksperter på digitalisering, sier partner og managing director Knut Olav Rød i Boston Consulting Group (BCG) til Finansavisen.

Nylig presenterte konsulentselskapet en rapport på styrekompetanse og beste praksis i 50 av de ledende børsnoterte selskapene i Norden. Her avdekkes et enormt forbedringspotensial innen digital kompetanse. Knut Olav Rød mener styrene i mange virksomheter har mistet oversikten.

80 prosent av deltakerne i studien mener digitalisering vil påvirke selskapet deres betydelig fremover. Imidlertid er det kun halvparten som mener selskapet har et styre med tilstrekkelig kompetanse til å bistå ledelsen på digitale områder.

Fagsjef for digitale næringer i Abelia, Kjetil Thorvik Brun, etterlyser også mer digital kompetanse.

- I 2013 skrev John Kotter fra Harvard Business School "disrupt or be disrupted". Han viste til behovet for å balansere dagens resultater med omstilling for å møte morgendagen. En fulldigitalisering vil kreve inngående forståelse hos ledere på toppnivå og i styrerommet, sier Brun.

- Det må stimuleres til større opptak av IKT i både offentlige og private foretak. IKT er den viktigste driver av produktivitet, og næringslivets overlevelsesevne avhenger av vår evne til å omsette kunnskap og teknologi til verdiskaping. Dette forutsetter kompetanse og omstillingsevne på ledernivå, sier han.

Knut Olav Rød mener ifølge Finansavisen at styret skal være organet som ser rundt hjørnet og tenker nytt og langsiktig. Det er en balansegang mellom å beholde langsiktighet og stabilitet, samtidig som styret er nytenkende og mulighetssøkende.

– Utfordringen på den digitale siden er at styret mangler kompetanse til å stille de riktige spørsmålene. Den digitale utviklingen har skjedd så raskt at man har mistet oversikten over det som er relevant, sier Rød til avisen.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: