Abelia

Innhold

Toppmøte om digitalisering

Nyhet, Teknologi og digitalisering

Publisert

Håkon Haugli hos statsministeren

Statsministeren inviterte til toppmøte om digitalisering onsdag 11. januar.

Abelia ga sine innspill til regjeringens representanter da statsminister Erna Solberg kalte inn til toppmøte om digitalisering onsdag 11. januar.

Statsministeren hadde invitert representanter fra nærings-, arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner til å komme med innspill til hvordan digitaliseringen vil transformere Norge og hva regjeringen bør gjøre.

- Det er ikke hver dag Abelia diskuterer digitalisering i arbeids- og næringsliv med statsminister Erna Solberg og fire medlemmer av regjeringen. Det ble et godt møte, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia og forteller at han var spesielt opptatt av å få frem potensialet som ligger i de utfordringene og mulighetene digitalisering gir.

Abelias innspill er basert på en rekke temaer og problemstillinger drøftet i Abelias Digital Advisory Board så vel som i Abelias styre. Haugli forteller at av alle temaene som har vært oppe til debatt, er behovet for mer og bedre kompetanse det en samlet næring mener regjeringen må prioritere først.

- Skal vi lykkes med digitaliseringen, kan vi ikke velge mellom koding i grunnskolen, IKT inn i profesjonsutdanningene, flere IKT-studieplasser og satsing på etter-/videreutdanning. Vi må gjøre alt, og det haster, påpeker Haugli.

Bred oppslutning om behov for strategi

 - Det finnes ikke ett enkelt saliggjørende virkemiddel som gjør at vi lykkes med jobb- og verdiskapingen i den digitale tidsalder. Det må en helhetlig satsing til for å skape norsk konkurransekraft, inkludert satsing på kjerneområder som kompetanse, innovative offentlig innkjøp, bruk av markedsbaserte løsninger og konkurranse på like vilkår, sier Haugli.

For å løse disse utfordringene, kreves en konkret strategi. Det er ambisjonen til den foreslåtte nasjonale strategien Digital21 som har bred støtte fra blant annet LO, NHO, Virke, Finans Norge og Abelia.

- Norge kan ta en global lederposisjon, og det skal den foreslåtte Digital21-prosessen se på. Det er lovende at statsministeren i sin oppsummering pekte spesielt på dette som et godt forslag, sier Haugli.

Digitalisering endrer alt

Til stede var også administrerende direktør Sven Størmer Thaulow i Cisco som holdt et innlegg hvor han beskrev raske teknologiendringer, og oppfordret regjeringen til å gripe mulighetene. NHOs Kristin Skogen Lund pekte på de mange måtene teknologiendringer vil påvirke sysselsettingen, med klart budskap til statsrådene om å øke takten på digitaliseringsarbeidet dersom vi skal lykkes.

 - I bekymringen for hvordan arbeids- og næringsliv påvirkes, må vi ikke glemme at digitalisering gir oss historiske muligheter til å løse globale problemer innen utfordrende områder som klima og helse. Norsk næringslivs muligheter ligger i å utvikle løsninger verden trenger. Det må vi legge til rette for, sier Haugli. 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: