Abelia

Innhold

Fem punkter for teknologiløft lagt frem på Abelia Open

Nyhet, Teknologi og digitalisering

Publisert

Bilde fra salen mot scenen på Abelia Open

Det var på Abelias årskonferanse 25. august Jonas Gahr Støre presenterte APs fem punkter for teknologi-løft i skole og arbeidsliv.

Jonas Gahr Støre valgte Abelias årskonferanse som arena da Arbeiderpartiet for første gang lanserte sine fem punkter for teknologiløft i skole og arbeidsliv.

– Vi setter stor pris på at Gahr Støre valgte Abelia Open som arena da han for første gang presenterte Arbeiderpartiets fem punkter for teknologiløft, sier Håkon Haugli. Vi i Abelia opplever at Arbeiderpartiet med disse fem punktene tar teknologiutviklingen på alvor, og vi skal fortsette å følge med på at de innfrir, sier han. Gahr Støre sa på Abelia Open at Norge skal være best i verden på å utnytte de mulighetene ny teknologi gir.

De fem punktene er:

  1. Koding inn i grunnskolen
  2. En nasjonal satsing på digitale læremidler i skolen
  3. Flere IKT-studieplasser
  4. Utstyrsløft for yrkesfagene
  5. Kompetansereform for livslang læring

Les mer om innholdet i hvert punkt på Arbeiderpartiets nettsider

Sittende regjering har ett år igjen på å overbevise velgerne om at de evner å gjennomføre en nærings- og befolkningsvennlig digitaliseringspolitikk.
Kjetil Thorvik Brun, fagsjef IKT og digitale næringer i Abelia

Digital oppvåkning

- Ap har den siste tiden hatt en digital oppvåkning. At de nå tar digitaliseringsballen er veldig positivt, sier fagsjef for IKT og digitale næringer i Abelia, Kjetil Thorvik Brun. Vi ønsker Arbeiderpartiets teknologi-løft for skole og arbeidsliv velkommen, og vi er glade for at partiet har tatt på seg Abelia-brillene, sier han.

Thorvik Brun fortsetter: - I Europa vil vi konfronteres med 750.000 ubesatte arbeidsplasser som følge av mangel på IKT-spesialister om bare 3 år, og i Norge har vi et best-case-scenario hvor 1 av 4 IKT-jobber vil stå ubesatt i 2030. Dette betyr at vi mister disse arbeidsplassene til andre deler av verden som har tilgang på riktig kompetanse. Vi er avhengige av at denne type IKT-politikk som nå Arbeiderpartiet trykker til sitt bryst også blir førende når en ny regjering er på plass om litt over et år. 

Utspillet fra Arbeiderpartiet burde også være en vekker for de andre partiene. Det er enorme muligheter som kan utløses, sier han. Min spådom er at dette blir en viktig del av valgkampen, og sittende regjering har ett år igjen på å overbevise velgerne om at de evner å gjennomføre en nærings- og befolkningsvennlig digitaliseringspolitikk.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: