Abelia

Innhold

Tar digitalisering på alvor

Nyhet, Teknologi og digitalisering

Publisert

- Vi er svært fornøyde med at Jonas Gahr Støre ser teknologiens utvikling og muligheter. Arbeiderpartiet tar digitalisering på alvor, sier Hilde Widerøe Wibe i Abelia.

Torsdag 8. desember var Jonas Gahr Støre gjest i Abelias Digital Advisory Board der han diskuterte digitalisering med toppledere fra noen av Abelias IKT-virksomheter.

Ap-lederen la vekt på at det er en gjennomgående utfordring at store sektorer har få insentiver til å samhandle.

- Digitaliseringen treffer nå de store regulerte sektorene i samfunnet; helse, transport, utdanning. Det er store muligheter til både bedre tjenester, bedre ressursutnyttelse, ny verdiskaping og nye arbeidsplasser. Men det krever et sterkere samarbeid mellom politikere, offentlig sektor, forskning og private bedrifter, sier Støre.

Gahr Støre forsikret Abelia-medlemmene om at han vil knytte til seg digitale rådgivere dersom han får regjeringsmakt ved valget neste år, med tydelig henvisning til president Barack Obamas rådgiverkorps innen digitalisering.

- Vi oppfatter Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet som fremoverlente og interesserte i teknologiens rolle for å fremme norsk verdiskaping, sier næringspolitisk direktør Hilde Widerøe Wibe i Abelia.

Hun er spesielt glad for at Arbeiderpartiet deler Abelias syn på Norges store behov for IKT-kompetanse.

20 toppledere i IKT-bransjen var møtt opp for å diskutere digitalisering med Ap-leder Jonas Gahr Støre.

- I sitt alternative budsjett for 2017 ønsket Arbeiderpartiet seg 1000 nye studieplasser innen IKT og teknologi, de ville bruke 15 millioner kroner på etter- og videreutdanning for lærere innen IKT, og de økte forskningen på IKT hos Norges Forskningsråd med 20 millioner kroner. Dette er viktig for at Norge skal skaffe seg sårt tiltrengt IKT-kompetanse, sier Wibe.

På møtet i Digital Advisory Board understreket Støre også verdien av digital kompetanse i arbeidslivet.

- Vi må øke kompetansen i alle ledd og det gjelder både spiss- og breddekompetanse. Vi trenger både programmering inn i grunnskolen, et utstyrsløft for yrkesfagene, flere studieplasser innen IKT, og en kompetansereform i arbeidslivet som bidrar til at de av oss som er i arbeidslivet fortsetter å lære. Dette blir langt viktigere fremover, sier Støre.

Norge har i lengre tid vært i toppsjiktet innen digitalisering, og Støre advarte mot at dette kan ha gitt oss et "tilfredshetens slør" med den konsekvens at vi kan bli frakjørt. Partilederen henviste til en uformell undersøkelse på en konferanse der 80 prosent svarte at de trodde jobber kom til å forsvinne som følge av digitaliseringen, men samtidig mente 80 prosent at det ikke ville være dem. Noen tar altså feil.

Jonas Gahr Støre brukte Abelia Open 2016 i sommer til å lansere Arbeiderpartiets fem punkter for teknologiløft i skole og arbeidsliv. Hilde Widerøe Wibe mener diskusjonene i Digital Advisory Board og partiets alternative budsjett bærer preg av erkjennelse om en nødvendig omstilling i Norge.

- Arbeiderpartiet viser også at de er svært fremtidsrettet når de vil satse målrettet på områder der Norge har særskilte forutsetninger for å lykkes. De foreslåtte verdiskapingsprogrammene innen hav- og landbasert bioøkonomi, akseleratorprogram for gründere, satsing på miljøvennlig teknologi, styrket klyngesatsing, økt utbygging av bredbånd og regionale utviklingsmidler er gode tiltak som bidrar i omstillingen av Norge, sier Wibe.

Les også: Et budsjett for arbeid, muligheter og trygghet (Arbeiderpartiets nettsider)

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: