Stortingsmelding om data i boks: Store forventninger om internasjonalt samarbeid

Nyhet, Teknologi og digitalisering

Publisert

#205

Stortinget la til en forventning til regjeringen om at Norge deltar aktivt i internasjonalt samarbeid, blant annet for skattlegging av internasjonale teknologiselskaper.

Stortingsmeldingen staker ut kursen for næringsutvikling og innovasjon med data som ressurs, og tar for seg viktige tema som deling av offentlige data, regulering og retningslinjer for bruk av data i næringslivet, kompetanse og internasjonalt samarbeid. 

Debatten på stortinget, som var begrenset til korte innlegg fra partiene, reflekterte omfanget av meldingen. De ulike partiene la særlig vekt på kompetanse, digital infrastruktur, internasjonalt samarbeid og IKT-sikkerhet. 

Dersom du er interessert i meldingen, finner du den i sin helhet her. Stortingets behandling av meldingen finner du mer informasjon om her. 
 
Abelia har i flere omganger gitt innspill på meldingen, både under utarbeidelsen av den og til behandlingen i stortinget. Du kan lese vårt opprinnelige innspill til meldingen her. 

Da meldingen ble lagt frem var vår første reaksjon at meldingen legger frem viktige og gode ambisjoner, men inneholder få konkrete tiltak for å oppfylle disse.  

- Vi hadde forventet mer. Ikke når det gjelder ambisjonene, der leveres det absolutt, men vi hadde forventet mer når det gjelder gjennomføring. Terningkast 5 for ambisjoner. Terningkast 2 for gjennomføring, sa Kjetil Thorvik Brun - leder for teknologi og digitalisering i Abelia, da meldingen ble lagt frem. 

I forkant av plenumsbehandlingen i stortinget ble saken behandlet i næringskomiteen, som også gjennomførte en digital høring om innholdet i meldingen. Abelia deltok selvsagt også her, og vårt innlegg, samt høringen i sin helhet, kan sees her.   

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: