Abelia

Innhold

Abelia arrangerte seminar om den digitale økonomien i Beijing

Nyhet, Teknologi og digitalisering

Publisert

Abelia var del av næringslivsdelegasjonen til Kina

Representanter fra både norsk og kinesisk næringsliv deltok under Abelias seminar om den digitale økonomien i Beijing.

Siste uken før påske reiste den største norske næringslivsdelegasjonen noen sinne til Kina sammen med statsminister Erna Solberg. Med i delegasjonen var Abelias administerende direktør, Håkon Haugli.

- Fra mitt ståsted er det vanskelig å se at besøket kunne vært mer vellykket, sier Haugli og forteller at de som deltok ble møtt med stor interesse og nysgjerrighet. - Programmet var omfattende, temaene velvalgte og Abelias medlemsbedrifter godt representerte, sier han.

Telenor og DNV GL delte kunnskap

Under programmet i Beijing gikk det flere seminarer rettet inn mot de forskjellige næringene. Abelia arrangerte en delsesjon om den digitale økonomien.

Telenors konsernsjef Sigve Brekke, Alibabas Hao Jianbin, CEO i DNV GL Software Are Føllesdal Tjønn og Arthur Zhang, President i Huawei Technologies Norway var blant bidragsyterne.

Haugli forteller at seminaret bidro til god kunnskapsutveksling og ga et spennende innblikk i kinesisk næringsutviklingsstrategi. - Kinas strategi for innovasjon og digitalisering begynner med kompetanse, sier Haugli og forteller at universitetene der har tette koblinger til næringslivet og flere programmer der studentene kan jobbe og næringslivsaktører forelese.

- Dette kan og bør vi la oss inspirere av i Norge, avslutter Abelia-sjefen.

Les mer om besøket i Kina på Håkons blogg.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: