Abelia

Innhold

Ocean Sun nominert til europeisk prestisjepris

#205

Foto: Ocean Sun

Det norske solkraftselskapet Ocean Sun er nominert til Future Unicorn Award, som kårer Europas mest lovende vekstselskaper.

I dag presenterte Digital Europe finalistene i den årlige kåringen av selskaper med potensiale til å bli en såkalt "enhjørning". For å bli dette må selskapet være mindre enn 10 år gammelt og verdsettes til over 1 milliard dollar.

Teknologiselskapet Ocean Sun har utviklet en innovativ og patentert løsning for flytende solenergi, og er allerede etablert med kontorer i Oslo, Singapore og Shangai. 

- Det finnes svært mange lovende teknologiselskaper i Norge, så vi er stolte av å bli nominert til denne prestisjeprisen. Vi lover å gjøre alt vi kan for å leve opp til juryens forventninger, og nå milepælen 1 milliard dollar innen vårt 10-årsjubileum i 2026, sier Børge Bjørneklett, administrerende direktør i Ocean Sun.

Det er Abelia og deres europeiske paraplyorganisasjon Digital Europe som har nominert Ocean Sun fra Norge.

- For oss har det vært viktig å få frem norsk bærekraftsteknologi med betydelige skaleringsmuligheter. Ocean Sun muliggjør produksjon av fornybar energi på steder det tidligere har vært krevende å bruke til dette. Vi opplever selskapet som svært lovende og med et betydelig potensielt internasjonalt marked. Dersom Ocean Sun lykkes med sine ambisjoner kan det utgjøre både en stor suksess og et betydelig steg for fornybar energi, sier Kjetil Thorvik Brun, leder teknologi og digitalisering i Abelia

Ocean Sun er et av 20 selskaper i finalen, og vinneren vil kåres under konferansen Masters of Digital 2021 i februar neste år.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: