Abelia

Innhold

Norge deltar i europeisk storsatsing -  Teknologibedriftene jubler

Regjeringen bekrefter at de går inn for deltakelse i EUs tiltak for å møte den neste digitaliseringsbølgen. - En viktig forpliktelse fra regjeringen, sier Abelia.

EU skal møte den neste digitaliseringsbølgen med Digital Europe Programme. Dette skal styrke medlemslandene innenfor kunstig intelligens, cybersikkerhet, tungregning og IKT-spesialistkompetanse. Programmet er berammet til 7 milliarder euro over de neste 7 årene i EUs langtidsbudsjett. For Norges del har programmet en budsjettert kostnad på 2 mrd NOK over samme periode

- Vi er fornøyde med at regjeringen legger opp til en forpliktende satsning på den digitale økonomien gjennom deltakelse i et viktig samarbeidsprogram, sier administrerende direktør Abelia som er i landsforeningen for teknologi- og kunnskapsbedriftene, Øystein E. Søreide.

- Vår tids største potensial ligger i kraften av ny teknologi, digital omstilling og kompetanse. Det viktigste vi kan gjøre er å realisere det potensialet. Det er ikke kun et nasjonalt prosjekt, men et felles prosjekt. Derfor er det så viktig at Norge melder seg på her, sier Søreide.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: