Kompetanseløft for kunstig intelligens

Nyhet, Teknologi og digitalisering, Data

Publisert

Illustrasjon: Kunstig intelligens

Få, om noen, deler av samfunnet vil stå uforandret når bølgen av kunstig intelligens har feid innover oss. Kompetanseløft er avgjørende for å realisere mulighetene og håndtere de store utfordringene. Les om løftet her.

Effekten av kunstig intelligens sidestilles av mange med dampmaskinen og elektrisiteten. Det er vår æras mest omfattende teknologi.

Annenhver norske bedrift forventer å bli kraftig påvirket av teknologien allerede i løpet av de neste fire årene. Kunstig intelligens kan å tilføre 60-95 milliarder dollar til Norden. Samtidig er nesten annenhver nordmann bekymret for at teknologien skal misbruke dataene deres.

Med denne bølgen av muligheter, kommer store etiske, personvernmessige og sikkerhetsrelaterte utfordringer. Løsninger på disse, som EUs etiske rammeverk for tillitsverdig KI, krever at noen kan mye og at mange kan noe. Da er det bekymringsverdig at teknologibruken og -forståelsen i Norge er usikker.

Et kompetanseløft for kunstig intelligens er strengt nødvendig. Derfor er KI-løftet så viktig.

Hva er KI-løftet?

Feed, NTNU og Norwegian Open Artificial Intelligence Lab står bak kampanjen KI-løftet, som er et initiativ for å løfte kunnskapen om kunstig intelligens gjennom et nettbasert og gratis kurs – Elements of AI. Kurset gir en innføring i KI, og innblikk i hva teknologien kan og ikke kan gjøre.

I forbindelse med at det har gått ett år siden Norge fikk en nasjonal strategi for kunstig intelligens lanseres det nå også en konkurranse for norske virksomheter knyttet til kursdeltakelse.

 

Abelia støtter KI-løftet, og oppfordrer medlemmer og andre til å styrke sin kompetanse innen kunstig intelligens.

 

 

Les mer om kurset og konkurransen her: https://www.elementsofai.com/no/

 

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: