Kjenner du en tech-kvinne som fortjener oppmerksomhet?

Nyhet, Teknologi og digitalisering

Publisert

Fra livesendingen av kåringen i 2021. Christian Pedersen, styreleder i Abelia og Leonora Nymo, IT-student.

For sjette året på rad skal Abelia og ODA-Nettverk kåre Norges 50 fremste tech-kvinner. Nå trenger vi din hjelp til å finne de beste av de beste. Nominer din kandidat her.

Norge trenger flere teknologer og mer teknologikompetanse. Derfor må vi også øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse. Både i næringslivet og i offentlig sektor.

Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode rollemodeller, og bidra til at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi og ledelse som karrierevei.

–  Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men fortsatt er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA-Nettverk å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Vil synliggjøre de nye talentene

– Vi håper at det å løfte frem nye talenter kan være inspirerende for unge kvinner som vil jobbe med teknologi. Samtidig håper vi at kåringen kan synliggjøre viktige rollemodeller og verdiskapingen kvinner bidrar til på teknologifeltet, sier Søreide.

Etter den åpne nominasjonsprosessen, blir de 50 vinnerne valgt ut av en jury ledet av Søreide. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.

Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, enten de er ledere med direkte budsjett- eller personalansvar, fagledere med prosjektansvar, fageksperter eller rådgivere, gründere som har startet eller vært med å starte en teknologibasert bedrift, eller ansatte i offentlig sektor og organisasjoner, herunder ledere med fag-, budsjett- eller personalansvar, prosjektledere og rådgivere. 

Les mer om kåringen og nominer din kandidat innen 12. januar her: https://www.abelia.no/50techkvinner

Etablerte ledere

Juryen gir hvert år gitt hederlig omtale til et fåtall kvinner som allerede er kjente navn innenfor tech-bransjen. Dette er kvinner som mange ville tenkt på som mulige vinnere. Men ettersom kåringen handler om å løfte opp de nye navnene og talentene har juryen valgt å legge inn ett skille der de som allerede er etablerte ikke kan vinne.  Her er listen over etablerte ledere 2022:

https://www.abelia.no/arrangementer/2022/kvartal-1/50-fremste-tech-kvinner/50techkvinner/etablerte-ledere/

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: