Abelia

Innhold

Jakter grønne innovatører

Nyhet, Teknologi og digitalisering, Klima

Publisert

ZERO-nestleder Dagfrid Forberg jakter de beste grønne gründerne. FOTO: ZERO.

- Vi trenger nye øyne og nye allianser for å løse klimautfordringene fremover, utfordrer Telenor og ZERO. Meld inn din ide innen 15. september.

Norge har mislykkes med den grønne omstillingen. Det er konklusjonen til BI-forsker Per Espen Stoknes.

I vår tok Abelia initiativ til å få fart på den nødvendige omstillingen ved å samle de grønne virksomhetene. Nå går to av deltagerne, Telenor og miljøorganisasjonen ZERO, sammen for å løfte frem grønne gründere.

- Vi trenger nye øyne og nye allianser for å løse klimautfordringene fremover. Greenovation er vårt initiativ for å løfte frem de nye ildsjelene som ønsker å bidra inn i det grønne skiftet, sier Dagfrid Forberg, nestleder i ZERO.

Vinner akseleratorplass

Vinneren vil få støtte av Telenor, ZERO og bli en del av Kjeller Innovasjons akselerator-program Techmakers Green Accelerator 3.

- Telenor ønsker å bli en inkubator for nyskaping og innovasjon. Det digitale skiftet åpner muligheter for helt nye, grønne forretningsmodeller. Greenovation er vår måte å bidra til å dyrke frem og sette gode grønne ideer ut i verden, sier Ulrika Leikvang, ansvarlig for bærekraft i Telenor Norge.

I løpet av høsten starter Telenor opp sin nye plattform for innovasjon på tingenes internett. Plattformen skal gjøre det enklere for gründere å lykkes med innovative løsninger.

Meld din ide – frist 15. September!

Må lære å bli grønne vinnere

- Norge er en energinasjon med omfattende kompetanse på energimarked og teknologi og vi har en fremoverlent IT-bransje. Norske teknologiselskap, som f.eks. Enoro eller NCE Smart Energy Markets-miljøet, er i stand til å lede an. Men vi lykkes ikke med dette uten å utforske samarbeid mellom bransjene og myndighetene for å forløse de nye muligheten sier Kjetil Thorvik Brun, fagsjef IKT og digitale næringer i Abelia.

Bli med på frokostmøte EnergIT 12. september

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: