Abelia

Innhold

Utfordrer til bykamp om innovasjonstronen

Nyhet, Innovasjon

Publisert

Daniel Ras-Vidal

Daniel Ras-Vidal, fagansvarlig for innovasjon i Abelia.

Trondheim vedtok nylig sin gründerstrategi. - Oslo, Bergen Stavanger og Tromsø bør snarest ta opp kampen, fastslår Abelias Daniel Ras-Vidal.

Trøndelag ble nylig kåret til en av Norges to mest innovative regioner. Det er ikke Trondheim fornøyd med.

Nå sikter de mot å slå Oslo for å gå helt til topps i Norge, i følge et nytt vedtak i Trondheims bystyre, der målet er å løfte innovasjon og gründerskap opp øverst på sin agenda. Trondheim skal bli "den beste kommunen i Norge til å legge til rette for gründerskap og innovasjon".

Det vil blant annet skje gjennom å gjøre Trondheim til testarena for nye løsninger, delta som innovasjonspartner og forenkle innkjøpsrutiner for innovative prosjekter. I tillegg skal kommunen styrke sin gründerhjelp, koding i skolen og gründerskap i utdanningen.

- Vi applauderer at Trondheim nå setter gründere og innovasjon på dagsorden med en egen strategi. Nå går utfordringen til andre kommuner som Oslo, Bergen, Stavanger og Tromsø som alle bør sikte på å bli minst like gode som Trondheim, sier Daniel Ras-Vidal, fagansvarlig for innovasjon i Abelia.

- Jakt resultater, sett i gang en positiv spiral

Han håper at innbyrdes bykamp om å bli Norges innovasjons- og teknologihovedstad kan bidra til å løfte Norge opp på nivå med de beste byene og regionene i Norden, som også er ledende i Europa.

I dag skårer nemlig både Trøndelag og Oslo på nivå med de dårligste regionene i våre naboland.

- Norske regioner bør merke seg at det ikke lenger holder å være best i Norge. Innovasjons- og gründerkonkurransen er global, fastslår Ras-Vidal.

Han poengterer også at investeringsfond og investorstøtte kan være viktig for å komme opp på dette nivået.

- Trondheims suksess hviler også på at regjeringen gjør sin jobb. De innovative byene må sørge for å legge press på regjeringen, slik at også de sentrale rammevilkårene er til stede, sier Ras-Vidal.

Han gir derfor ros til Trondheims bystyre- og stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (FRP) som løftet fram Abelias forslag om skatteincentiver for tidligfaseinvestorer, KapitalFUNN i debatten.

- Trondheim har store fordeler når det gjelder talentproduksjonen og forskning og utvikling. Moderne innovasjon skjer imidlertid i et samspill mellom slike miljøer og store og små bedrifter, hvorav særlig sistnevnte er avhengige av risikovillig, langsiktig og kompetent kapital. Her har både Trondheim og Norge en utfordring. Derfor trenger vi KapitalFUNN og en bedre opsjonsbeskatning, slik at suksessfulle gründere kan tiltrekke seg de beste talentene og bli investorer og industribyggere i neste omgang. Vi må få startet den positive spiralen som andre land har fått til, hvor privat kapital og kompetanse driver frem nye generasjoner av vekstselskaper, avslutter Ras-Vidal, som også holder innlegg om dette på konferansen Manifestasjon i Trondheim 29. september.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: