Systeminnovasjon under Oslo Innovation Week

Nyhet, Innovasjon

Publisert

Eline Oftedal, leder for innovasjon og næringsutvikling i Abelia. Foto: Kvinne ser i kamera

Eline Oftedal, leder for innovasjon og næringsutvikling i Abelia. Foto: Ilja Hendel/Abelia

-Vi står i en veldig stor utfordring når det gjelder klima- og bærekraft. Vi trenger nye løsninger, og systeminnovasjon er en av dem, sier Eline Oftedal, som skal snakke om nettopp dette under Oslo Innovation Week.

Walk the talk with Abelia

  • Leder for innovasjon og næringsutvikling i Abelia, Eline Oftedal, spaserer og prater med personer verdt å lytte til om systeminnovasjon.
  • Turen går fra Astrup Fearnley Museet, men sendes digitalt, 24 september 09:00-10:00.
  • På veien møter Oftedal Gisle Mariani Mardal, leder for utvikling hos NF&TA (Norwegian Fashion & Textile Agenda), Christina Kjær Seime, Agile coach hos Miles AS og Thina Saltvedt, sjefanalytiker i Nordea.

Abelias bidrag under Oslo Innovation Week i år er et ganske annerledes konsept. Interessante stemmer med viktige perspektiver skal fortsatt bli hørt, denne gangen under en spasertur fra Astrup Fearnley Museet til Operataket langs sjøen.

Oslo Innovation Week er vanligvis en uke fullpakket med fysiske møteplasser spredt over hele Oslo. Året 2020 har vært annerledes og det planlegges derfor en heldigital konferanse, men like fullt et spennende program med hovedknaggen “Its time to build”. Abelias bidrag går under navnet “System Innovation is the Future: Walk the Talk with Abelia”.

- Det som er med systeminnovasjon er at vi står ovenfor en veldig, veldig stor utfordring akkurat nå. Vi er nødt til å snu om på hvordan vi tilnærmer oss små og store problemer. Det gjennomgriper alle deler av samfunnet. Men det er også veldig spennende, og helt nødvendig, sier Eline Oftedal, leder for innovasjon og næringsutvikling i Abelia

Systeminnovasjon er et begrep som brukes for å beskrive behovet for å koble sammen teknologi, informasjon og samfunnsaktører på en ny måte. Dette kan være en bil, som er et system i selg selv som en kontrollerer, men trafikken er et mye større system – og det er det store systemet, trafikken – systeminnovasjon ser på. Ikke om jeg kjører bensin eller el-bil, men hvordan vi kan flytte folk og varer mest mulig miljøvennlig.  Skal vi ha andre resultater av det vi gjør, må vi endre på de systemene vi har brukt frem til nå.  Vi må sette utfordringene vi skal løse i sentrum, også må vi organisere oss rundt disse utfordringene for å løse de.

- Norge og hele kloden står nå i klima- og bærekraftsutfordringer som en konsekvens av hva vi har gjort så langt. Det forteller oss at vi er nødt til å gjøre ting på nye måter. Fortsetter vi slik vi har gjort blir det bare mer av det samme. Naturressurser, folk og til og med systemene våre opplever enormt stress. Heldigvis er det utrolig mange mennesker i næringslivet og ellers som står klar til å ta sin del, sier Oftedal.

- Oslo Innovation Week er forbundet med fremoverlente og fremtidsrettede temaer og vi hadde derfor lyst til å teste noe nytt på tilbudet innen digitale møteplasser, sier Tonje Ørnholt som er leder for møteplasser, ledelse og Abelia Gründer i Abelia. Jeg tror mange begynner å bli litt lei av en ensformet måte å gjennomføre digitale seminarer på, og jeg tenkte derfor at det ville vært gøy å gjøre noe annet.

- Jeg ser bare muligheter ved en slik gjennomføring. Vi kan være ute i Oslo og gå langs fjorden. Dessuten er det veldig deilig å gå og snakke, da løsner det litt i hodet. Men det jeg gleder meg mest til er å snakke med Gisle, Christine og Thina. De har alle forskjellige tilnærminger til hva vi må gjøre annerledes for å ha en bærekraftig fremtid. Jeg gleder meg til å lære hva de mener må gjøres annerledes i de bransjene de er i, fortsetter Oftedal, som på veien vil møte Gisle Mariani Mardal, leder for utvikling hos NF&TA (Norwegian Fashion & Textile Agenda), Christina Kjær Seime, Agile coach hos Miles AS og Thina Saltvedt, sjefanalytiker i Nordea.

-Jeg håper de som følger med på webinaret vil få en større forståelse for hvordan system innovasjon kan være med på å påvirke hvordan vi jobber med de store utfordringene innen klima og bærekraft. Både på et overordnet plan, men også for bedrifter, avslutter Oftedal.  

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: