Abelia

Innhold

Satser på kvinnelige investorer

Nyhet, Innovasjon

Publisert

Grunnlegger og CEO Sigrun Syverud i Fjong.

Grunnlegger og CEO Sigrun Syverud i Fjong.

– Mindre enn én prosent av de som investerer i oppstartsselskaper er kvinner. Om neste Facebook eller Uber skulle komme fra Norge, ville norske kvinner fått en forsvinnende liten del av kaken.

Det sier grunnlegger og CEO Sigrun Syverud i nystartede Fjong, som er en abonnementstjeneste for klær.

– En mindre del av kaken betyr ikke bare mindre økonomisk gevinst, men også skremmende lite makt til å bestemme over fremtiden i norsk verdiskaping, sier hun.

Kvinner kan hjelpe oppstartsselskaper

Sammen med Marie Ameln startet Sigrun Syverud selskapet Fjong, og de står bak en av Norges mest fremgangsrike folkefinansieringskampanjer med åtte millioner i kapital og 149 kvinner som nye deleiere. Tirsdag 23. oktober kommer hun til Finansieringsdagen 2018, hvor hun skal fortelle om hvordan de lyktes.

– Hvordan finner norske gründere seg i at 50 prosent av alle potensielle medeiere ikke investerer? Når kvinner kjøper en større del av aksjekaken, blir hele kaken større. Norske kvinner har høy utdannelse og sitter på erfaring og kompetanse som kan hjelpe oppstartsselskaper videre, sier Syverud.

– Forskning viser at kvinner generelt sett tar bedre risikovurderinger og forretningsavgjørelser. De engasjerer seg i bærekraft og samfunnsspørsmål. Det er nettopp den typen eiere oppstartsbedrifter trenger.

Ekskluderende kultur

Mangel på kunnskap og en mannsdominert ekskluderende kultur er de viktigste årsakene til mangelen på kvinnelige investorer.

– Da Fjong hentet penger i vår, ønsket vi nettopp å få med kvinner som investorer. Vi lagde derfor en investorpresentasjon som var opplærende, og jobber kontinuerlig for å skape en investorkultur som er inkluderende. Dette har gitt resultater, og i folkefinansieringskampanjen var hele 83 prosent av investorene kvinner, sier Syverud.

Finansieringsdagen 2018 får du også innsikt i praktiske grep for hvordan du skal få din bedrift til å vokse, og en oversikt over tilbud fra offentlige og private aktører. Du lærer hva venturefond ser etter når de skal investere, og får oppleve Remi Dramstad fra advokatfirmaet Selmer i en interaktiv sesjon om smart selskapsbygging og finansiering. Du møter også representanter fra ledende plattformer for låne- og aksjebasert folkefinansiering, som Monner, Funding Partner og Folkeinvest.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: