Abelia

Innhold

Ny vekstgarantiordning for småbedrifter

Nyhet, Innovasjon

Publisert

#205

Leder for innovasjon og næringsutvikling i Abelia Eline Oftedal. Foto: Abelia/Ilja Hendel

Regjeringen lanserer en garantiordning som skal gi starthjelp til virksomheter som satser på innovasjon og vekst. - Kan gi vekst rundt om i landet, sier Eline Oftedal

Ordningen er rettet spesielt mot små bedrifter, og de har vi mange av i Norge. De aller fleste bedriftene har 10 eller færre ansatte. Det er viktig for sysselsetting, innovasjon og eksport at flere av disse bedriftene vokser.

Vekstgarantiordningen skal bidra til vekst rundt om i Norge. Den gir lån til bedrifter som tradisjonelt ikke får lån fordi de mangler eiendeler å ta sikkerhet i. Mange av morgendagens bedrifter er ikke som gårsdagens, og mangler gjerne dyre produksjonsmidler det kan tas pant i. Derfor er det gledelig at ordningen, som har vært utprøvd siden 2017, nå utvides til et samarbeid med flere banker.

- Vekstbedrifter vil få et etterlengtet lånetilbud om denne ordningen treffer. Vi vil få flere bedrifter som vokser og tar nye markedsandeler nasjonal og internasjonal, sier Eline Oftedal leder for innovasjon og næringsutvikling i Abelia.

Siden 2017 har den såkalte Vekstgarantiordningen vært testet i samarbeid med seks utvalgte banker. I testperioden har ordningen bidratt med rundt regnet 800 millioner kroner i lån til 240 norske bedrifter. Nå blir ordningen utvidet og rullet ut i full skala sammen med 14 banker rundt i landet, og skal gi god geografisk spredning.

- Denne ordningen treffer landets småbedrifter spesielt godt, og kan gi et løft for innovasjon og vekst i småbedrifter over hele landet, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: