Abelia

Innhold

Næringskomiteen redder Investinor

Nyhet, Innovasjon

Publisert

- Vi er svært fornøyd med at regjeringens forslag om å kutte investeringskapitalen med 1,25 milliarder kroner blir reversert.

Det sier seniorrådgiver i Abelia og daglig leder i Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge, Daniel Ras-Vidal.

- Med regjeringens forslag ville Investinor kun ha lagt til rette for mindre investeringer i den aller tidligste fasen. Nå får Investinor beholde sitt eksisterende mandat, samtidig som de får et utvidet mandat som også dekker oppstartsfasen til lovende nye selskaper, sier han.

I forslag til statsbudsjett gikk regjeringen inn for å tilbakeføre 1,25 milliarder kroner fra Investinor til staten. I stedet skulle Investinor få et årlig tilskudd på 100 millioner kroner. I går ble det klart at en samlet næringskomité på Stortinget vender tommelen ned for regjeringens ønske. Selskapet får derfor beholde kapitalen til en helhetlig gjennomgang av tilgangen til både offentlig og privat venturekapital i Norge er gjennomført.

– Svært gledelig. Dette er penger som skal brukes til å skape nye arbeidsplasser og bedrifter i Norge, sier, komitéleder Geir Pollestad (Sp) til NTB.

Daniel Ras-Vidal mener et kutt ville redusert mulighetene for innovative og kapitalkrevende bedrifter som vil vokse med base i Norge.

– Det nye mandatet gir mer fleksibilitet og Investinor bør derfor legge om sin investeringsstrategi og matche opp langt flere private selskaper og kapitalmiljøer med sin kapital. Mulighetene i startup-miljøene i Norge er bedre enn noensinne, og det haster å få plass en helhetlig finansieringskjede i Norge. Derfor forventer vi at den varslede gjennomgangen denne gangen skjer i full offentlighet, starter umiddelbart og avsluttes senest i april 2017. Utredningen må ledes av personer med praktisk erfaring fra investeringsvirksomhet, samtidig som det etableres en referansegruppe hvor næringslivets og venturekapitalnæringens organisasjoner deltar for å sikre at de reelle utfordringene adresseres, mener Ras-Vidal.

Investinor investerer risikokapital i bedrifter som har ambisjoner om å bli verdensledende. Selskapet har 21 ansatte og hovedkontor i Trondheim.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: