Abelia

Innhold

Abelia-bedrift til topps i Norwegian Tech Awards

ABELIA GRATULERER: Zaptec ble i dag tildelt Teknologisk Ukeblads årlige teknologipris.

Tildelingen fant sted på Oslo Kongressenter under Teknisk Ukeblads nye konferanse som arrangeres i samarbeid med Nito, Tekna og Polyteknisk forening.

Zaptec vant prisen for å ha løst elbilers ladeproblemer med sin spesielle ladekabel med elektronisk transformator. Juryen skriver i sin begrunnelse at "transformatoren er et eksempel på en teknologi som opprinnelig ble utviklet for oljeindustrien, og som nå finner anvendelse i andre bransjer".

– Dette betyr utrolig mye for oss. Vi startet opp for tre år siden. Etter at vi ble nominert til Norwegian Tech Award har flere store norske selskaper kontaktet oss. Jeg lurer på hva som skjer nå som vi har vunnet. Dette er en enorm oppmuntring, sier Zaptec-sjef Brage W. Johansen til Teknisk Ukeblad.

- Zaptec er en fortjent vinner som holder et skyhøyt nivå, og som også har klart å overføre teknologi fra oljesektoren til helt nye anvendelsesområder. Jeg gleder meg til fortsettelsen som garantert blir spennende fordi flere globale aktører ser muligheter basert på Zaptecs kjerneteknologi rundt transformatorer, sier jurymedlem Daniel Ras-Vidal som er innovasjonspolitisk seniorrådgiver i Abelia og daglig leder i Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge (FIN).

Teknologiprisen er delt ut siden 2000, men har i år skiftet navn fra Teknisk Ukeblads teknologipris til Norwegian Tech Award. Prisen går til en god ingeniørmessig løsning, prosjekt eller gjennombrudd på et teknologisk eller samfunnsmessig problem i Norge.

Høyt nivå

I begynnelsen av måneden ble Teknisk Ukeblads lesere invitert til å stemme på hvilket selskap som fortjente utmerkelsen. De stemte frem Norsk Titanium, et selskap som har utviklet en ny teknologi for 3D-printing av store komponenter, og som snur opp ned på produksjon av titankomponenter. Zaptec endte på andreplass i kåringen, snaut fem prosent bak Norsk Titanium, men stod alene igjen på toppen da juryen hadde sagt sitt.

Juryen ble ledet av tidligere NTNU-rektor Torbjørn Digernes, og bestod ellers av Lise Lyngsnes Randeberg (Tekna), Trond Markussen (Nito), Liv Kari Hansteen (Rif), Erling Kvadsheim (Norsk olje og gass), Daniel Ras-Vidal (FIN/Abelia), Sigrid Hjørnegård (Energi Norge) og Ernst Kristiansen (Sintef).

Under dagens tilstelning i Oslo Kongressenter fikk tidligere Telenor-konsernsjef Tormod Hermansen Teknisk Ukeblads hederspris for å ha endret en statlig etat til å bli en internasjonal spiller i elitedivisjonen.

–  Dette ville ikke skjedd uten personlig kompetanse, erfaring og en enestående vilje og drivkraft. Resultatet ble meget lønnsomt for fellesskapet, sa Nitos generalsekretør Steinar Sørlie før han delte ut hedersprisen.

REC-gründer Alf Bjørseth ble tildelt prisen som Årets teknologileder.

- Få av våre hjemlige etablerere har denne kandidatens fremsynthet og evne til å tenke stort, internasjonalt og skalerbart, sier Teknas president Lise Lyngsnes Randaberg da hun delte ut prisen.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: