Abelia

Innhold

80 gründer-medlemmer på ett år

Nyhet, Innovasjon

Publisert

Portrett Olav Nedrelid

– Abelia har vist at de er den mest effektive lobbyorganisasjonen for god gründerpolitikk, sier seriegründer Olav Nedrelid i Domos som kommer på ettårsmarkeringen av Abelia Gründer 27. februar.

– Abelias arbeid bidrar til mer medeierskap og mer kompetent kapital til gründerbedriftene, sier seriegründer Olav Nedrelid.

For et år siden lanserte Abelia et skreddersydd medlemstilbud for ambisiøse vekstbedrifter. Nå inviterer vi de 80 første gründermedlemmene og deg som har en gründer i magen til ettårsfeiring, inspirasjonsforedrag og workshop for å ytterligere forbedre tilbudet.

Øker med 40 prosent

Den ferske rapporten SEP Monitor – Scaleup Norway 2017 viser at antallet vekstbedrifter i Norge øker med 40 prosent. Det er raskest i hele Europa.

– Norge har kun har 1,3 vekstbedrifter per 100.000 innbyggere, mens de nordiske landene har 2,5 vekstbedrifter per 100.000 innbyggere. De siste årenes gründerbølge gir resultater i form av Europas raskeste veksttakt, en positiv utvikling som Abelia vil støtte gjennom å tilby ambisiøse gründerbedrifter tilpasset arbeidsgiverservice og næringspolitiske rammebetingelser på linje med de beste landene i Europa, sier gründergeneral Daniel Ras-Vidal Abelia.

Stor spennvidde

Spennvidden er stor blant de 80 bedriftene som har blitt gründermedlemmer det første året. Det er en overvekt av teknologibedrifter, men bredden er stor i hvilke markeder de satser på og hvilke utfordringer de ønsker å løse.

– Velkjente tech-startups som No Isolation og Blueye Robotics har globale planer for å motvirke henholdsvis ensomhet og forsøpling av havet, mens delingsøkonomiselskapene Luado og TISE er spesialiserte utfordrere til finn.no, sier Ras-Vidal.

Konkrete resultater

Olav Nedrelid representerer ett av de nye medlemmene, og han er glad for at Abelia tar tak i rammevilkårene for norske gründerbedrifter:

– Abelia har vist at de er den mest effektive lobbyorganisasjonen for god gründerpolitikk. I 2017 var Abelia den sentrale pådriveren for to viktige saker: Utsatt skatt på opsjonsfordel for ansatte, og skatteinsentivordningen som gir investorer direkte belønning for å investere i tidligfasebedrifter. Disse rammevilkårene gir veldig konkrete resultater – mer medeierskap og mer kompetent kapital til gründerbedriftene, sier Olav Nedrelid.

Deler erfaringer

Nedrelid er en erfaren seriegründer, og han kommer på ettårsmarkeringen for å dele sine erfaringer gjennom opp- og nedturer. Han har digitalisert norsk idrett, skapt et teknologiselskap med 200 ansatte i Beijing, men ikke alt har gått etter planen.

Derfor flyttet Olav Nedrelid til Silicon Valley for ett år – bare for å være sikker på at han skulle forstå hva som skal til for å skalere globalt. De siste årene har han bygget oppstartsselskapet Domos som skaper rutere med kunstig intelligens for å få opp farten på internett.

Hør Shifters podcast med Olav Nedrelid her.

Er du gründer eller vurderer å bli det? Meld deg på Abelia Gründers ettårsmarkering hvor det blir inspirasjonsforedrag, workshop for å forbedre vårt medlemstilbud og kake!

Les mer om medlemstilbudet Abelia Gründer.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: