Abelia

Innhold

5 viktigste endringene på innovasjons- og gründerpolitikken i Statsbudsjettet 2017

Nyhet, Innovasjon

Publisert

Innovasjonspolitisk seniorrådgiver i Abelia, Daniel Ras-Vidal er fornøyd blant annet med at regjeringen nå nærmer seg Abelias mål for FORNY2020 på 300 millioner kroner. Han er mindre fornøyd med at de reduserer presåkornordningen til kun 50 millioner kroner.

BIA og FORNY2020 øker. Presåkornordningen reduseres.

Dette er de konkrete endringene:

BIA: +50 MNOK ekstra i 2017, totalt 750 MNOK

FORNY2020: +50 MNOK ekstra i 2017, totalt 262 MNOK

Presåkornordningen: -50 MNOK i 2017 - en reduksjon på 50 MNOK sammenlignet med 2016

- Det er veldig bra at Regjeringen øker Forskningsrådets viktigste ordninger for innovatører, BIA og FORNY2020, sier Ras-Vidal. Det er riktig å satse på åpne ordninger som sikrer at de beste prosjektene vinner frem.

Vi er spesielt fornøyde med at regjeringen nå nærmer seg Abelias mål på 300 millioner kroner til FORNY2020 for å sikre økt kommersialisering av forskning.
Daniel Ras-Vidal, Innovasjonspolitisk seniorrådgiver i Abelia

- Vi ser videre at  regjeringen nå anerkjenner kapitalproblemene i tidlig fase for oppstartsbedrifter. Det er klart negativt at de reduserer presåkornordningen til kun 50 millioner kroner, spesielt fordi ordningen allerede har vist seg svært effektiv når det gjelder å utløse privat kapital fra engleinvestorer. Samtidig foreslås en endring av mandatet til Investinor, slik at de fremover skal kunne gjøre noe av det samme og bli en fond-i-fond aktør i tidlig fase, gjennom å øke investeringskapasiteten til forretningsengler.

For det tredje innføres det ikke skatteinsentiver for investeringer i oppstartsselskap nå, men regjeringen sier at de skal arbeide videre med dette forslaget. Vi mener at det allerede i 2017-budsjettet bør tas høyde for en provenyeffekt på 125 millioner kroner til skattefradrag for vekstbedrifter, som Abelia, FIN og NVCA har beregnet at dette vil kunne koste i vårt forslag KapitalFUNN.

10. oktober inviterer Abelia til Statsbudsjettfrokost - Hva betyr Statsbudsjettet for kunnskaps- og teknologibedriftene?

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: