Abelia

Innhold

SXSW 2019 - en prat med Kjetil

Nyhet

Publisert

Kjetil Thorvik Brun på SXSW i Austin, Texas.

Kjetil Thorvik Brun på SXSW i 2018

Fredag denne uken starter årets South by Southwest-festival (SXSW) i Austin, Texas. Arrangementet har vokst til å bli en av verdens viktigste teknologikonferanser, foruten musikk- og filmfestival.Vi tok en prat med Kjetil Thorvik Brun, leder for teknologi og digitalisering i Abelia, om SXSW 2019.

Hvorfor skal Abelias medlemmer og norsk næringsliv forøvrig bry seg om SXSW?

Digitalisering har gått fra å være bransjespesifikt og IT-direktørenes område, til en tverrgående fagdisiplin, og nå en underliggende forutsetting for nærmest alle. Utviklingen går raskere enn noen gang, og med det følger behov for rask omstilling i næringslivet. Når du kombinerer dette med en stadig mer globalisert konkurransesituasjon, er det tydelig at Norge må forholde seg til resten av verden på en annen måte enn tidligere.

Mer informasjon

Abelia og mange av våre medlemmer reiser til Austin, og vi er involvert i flere arrangementer der borte for norsk og nordisk næringsliv. Les mer om disse og meld deg på her.

SXSW gir fantastiske muligheter for å innhente verdifull kunnskap og bygge forståelse av denne utviklingen. Det er godt og viktig å se hva som foregår utenfor Norge, Norden og Europa.

Hvilke temaer står øverst på årets agenda?

SXSW favner bredt, og har flere hundre ulike foredrag. Noen av de meste sentrale temaene i år AI, digital tillit, Web 3.0, smart mobilitet, fremtidens arbeidsliv, Cross Reality og helseteknologi.

Samtidig er det gode muligheter for å gå i dybden på temaer man er mest opptatt av., enten det er kunstig intelligens og etikk, blockchain, smarte byer eller finansiering av start-ups.

Hva gleder du deg mest til?

SAS gjør som i fjor og åpner House of Scandinavia, en møteplass for alle skandinaver som er på SXSW. Et veldig bra initiativ! Dette er stedet både for Abelias nettverksmiddag og det store kick-off eventet for alle skandinavere. 

Det viktigste foredraget å få med seg på SXSW om tech trender er “2019 Emerging Tech Trends Report” med Amy Webb. De går i dybden og tar for seg forskjellene på hype og trender, og hva som blir viktig å følge fremover. For øvrig blir det å sette mennesket i sentrum av teknologiutviklingen bli stadig viktigere, og jeg gleder meg derfor til å høre Douglas Rushkoffs vinkling på tematikken: Team Human. Det er langt over tusen sesjoner å velge fra, så her er det bare å slå seg løs basert på egen forretning og interesser. Pass derimot på å sette av tid til å besøke de ulike opplevelsessentrene rundt omkring i byen for å ta og føle på det nyeste av dingser og teknologi.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: