Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Bransjer
  • IKT
  • Historisk avtale for digital tillit

Historisk avtale for digital tillit

Nyhet, IKT

Publisert

Logo - The Paris Call for Trust & Security in Cyberspace

Abelia signerte 12. november erklæringen "The Paris Call for Trust & Security in Cyberspace".

Abelia har signert en global erklæring for å møte trusler i det digitale samfunnet.

12. november lanserte UNESCO Internet Governance Forum (IGF) og den franske presidenten Emmanuel Macron erklæringen "The Paris Call for Trust & Security in Cyberspace". Den er signert av både nasjonalstater, organisasjoner og næringsliv. Blant har alle EU-land og 27 av 29 NATO-land har stilt seg bak erklæringen.

– Dette er en viktig erklæring fordi vi har alle et felles ansvar for trygghet og ansvarlighet i en digital verden, sier leder for teknologi og digitalisering i Abelia, Kjetil Thorvik Brun.

– De siste årene har vi sett en økning i de digitale truslene mot samfunnet vårt, og mot norsk næringsliv. Tapene for næringslivet er betydelige og de digitale truslene er ikke noe vi kan adressere alene – her er vi avhengig av internasjonalt samarbeid og enighet om noen felles prinsipper.

Aktørene forplikter seg

Ved å signere "The Paris Call" forplikter aktørene seg til å samarbeide og hjelpe hverandre for å møte trusler i det digitale samfunnet, og etterfølge de felles normene satt for å beskytte sivile, kritisk infrastruktur og verdensøkonomien.

Microsoft og Telenor er blant selskapene som har signert erklæringen.

– Alle har et ansvar, inkludert oss teknologiselskaper. Myndighetene alene klarer ikke beskytte de sivile, sier Kristine Beitland som er direktør for myndighetskontakt i Microsoft Norge.

– Som utviklere av teknologi, operatører og eiere av digital infrastruktur må vi ta ansvar for vår egen og våre kunders sikkerhet, og effektivt håndtere cyberangrep. Milepælen ved dette internasjonale initiativet er at alle aktørene nå sitter rundt samme bord, og er enige om noen felles prinsipper for å styrke tillit og sikkerheten i det digitale rom, sier hun.
Sikkerhetsdirektør Hanne Tangen Nilsen i Telenor Norge sier at de digitale truslene er grenseløse.

Utenfor landegrensene

– De mest alvorlige cyberangrepene mot nasjonal kritisk infrastruktur i Norge utføres langt utenfor våre landegrenser. Dette oppropet er en start på veien mot et styrket internasjonalt samarbeid om digital sikkerhet, både for Telenor i Norge og for våre internasjonale virksomheter, sier hun.

– Myndigheter kan møte cybertrusler alene like lite som de alene kan bekjempe klimautfordringene. Når digitale sårbarheter blir felles, trengs samarbeid som involverer virksomheter, sivilsamfunn og myndigheter.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: