Rettferdige vilkår for helsenæringen

Før sommeren la Regjeringen frem en stortingsmelding blant annet om hvordan helsenæringen og de offentlige helsetjenestene best kan spille på lag for å gi brukerne av tjenestene topp kvalitet. Både før og etter stortingsmeldingen har flere helseinnovatører i næringen opplevd at det offentlige konkurrerer med deres løsninger.

Dette er ikke "bare" et problem for helseinnovatørene det gjelder, men for hele prosjektet om å fornye helsetjenesten og skape økt samarbeid for høykvalitets helsetjenester også i fremtiden. Uten et velfungerende hjemmemarked spennes helsenæringen bein på og mister muligheten til å bidra inn i fremtidens helsetjeneste. Framover vil det handle mindre om hvem som skal gjøre hva, og mer om hvordan vi skal jobbe sammen. Det krever et godt eksistensgrunnlag for alle parter, offentlige som private.

På bakgrunn av dette har Abelia skrevet et brev til Stortingets næringskomité og til Stortingets helse- og omsorgskomité med mål om å styrke forståelsen om et velfungerende marked som grunnlag for velfungerende helsetjenester.

Last ned Abelias brev til Stortinget her

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: