Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Bransjer
  • Helse
  • Artikkel: Helsenæringens verdi 2019

Hva er helsenæringen verdt?

Nyhet, Helse

Publisert

#205

Helsenæringen er Norges mest grunderintensive næring og har et stort vekstpotensial, viser rapporten "Helsenæringens Verdi 2019".

Årets rapport er den fjerde i rekken, og kartlegger helsenæringens omfang, utvikling og bidrag til det norske samfunnet.

Rapporten viser en næring i vekst som fortsatt har et stort uforløst potensial. Helsenæringen eksporterte for over 23 milliarder kroner i 2018, og det pekes på at det store vekstpotensialet ligger utenfor Norge. Helsenæringen kan derfor både bli en nøkkelnæring for Norge med store eksportmuligheter, og spille en avgjørende rolle for å løse helse- og omsorgsutfordringene Norge møter de neste tiårene.

Rapporten trekker frem samarbeid mellom det offentlige og næringslivet som et av de viktigste kriteriene for videre vekst.

–Rapporten underbygger bildet som ble tegnet opp i regjeringens helsenæringsmelding tidligere denne måneden. Abelia har medlemsbedrifter fra alle deler av helsenæringen, og har derfor lenge vært pådriver for å sikre bedre samarbeid mellom helsetjenesten og næringslivet. Mer innovasjon og digitalisering, og ikke minst at helseinnovatørene skal få slippe til med sine tjenester., er avgjørende for å skape bedre helsetjenester og en positiv næringsutvikling, sier Tarje Bjørgum, leder for bærekraft og helse i Abelia.

Rapporten er utarbeidet av Menon på vegne av Abelia, NHO, Inven2, Legemiddelindustrien – LMI, Norwegian Smart Care Cluster, Oslo Cancer Cluster, Norway Health Tech, NHO Service & Handel, Innovasjon Norge, Norges Forskningsråd og SIVA.

Les rapporten for 2019 her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: