Abelia

Innhold

Fra St. Haugen til St. Mount

Lars Dahle, grunnleger og CEO i Dignio på NHOs årskonferanse 2019.

Digital helseteknologi var tema da Lars Dahle fra Dignio stod på scenen under NHOs årskonferanse "Vi og Verden". Selskapet har hatt en utrolig reise.

Lars Dahle fortalte historien om Dignio, helseteknologiselskapet som har vokst fra Lars sin garasje til å bli kretsmester og så norgesmester. På grunn av digitaliseringsskepsis i det offentlige, var selskapet avhengig av å gå internasjonalt for videre vekst. Turen gikk til Kina.

Banebrytende resultater

Dignio underskriver avtale med sykehuset St. Mount i Shanghai.

Dignio signerte en viktig avtale med sykehuset St. Mount i Shanghai.

I 2018 signerte Dignio en avtale om å levere helseteknologi til det kinesiske sykehuset St. Mount i Shanghai. Signeringen av avtalen foregikk hos Abelia i Næringslivets Hus i Oslo, og foruten Dignio og den kinesiske delegasjonen, deltok også statssekretær Maria Jahrmann Bjerke i Helse- og omsorgsdepartementet, fungerende administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO, daværende administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia og professor og styreleder Kari Kværner i Norway Health Tech.

Dignio leverer en løsning der brukeren enkelt kan føre kontroll med egen helse ved hjelp av et nettbrett og enkle, medisinske måleinstrumenter hjemme. Tjenestene følges opp av spesialtrente sykepleiere som kommuniserer digitalt med brukerne og gir raskere oppfølging og hjelp.

– Konseptet er utviklet og testet i Norge med banebrytende resultater. Erfaringer fra uttesting i Oslo kommune viste blant annet at pasientinnleggelser til sykehus gikk ned med over 30 prosent, mens antall liggedøgn på sykehus gikk ned med nesten 40 prosent, ifølge Tarje Bjørgum som er leder for helse og bærekraft i Abelia.

Fra Dignio selv

Vi tok en prat med Dignio, for å høre hvordan de ser på helsenæringen, fremtidens helsetjenester og sitt medlemsskap i Abelia.

Hvordan ser dere åpå på helsenæringens rolle og framtid?

Utgangspunktet for norsk helsenæring burde være helt i verdenstoppen. Vi har en offentlig helsetjeneste som er blant de beste i verden, og dermed møter norske helsebedrifter kompetente og "krevende" kunder når de skal utvikle produkter og løsninger for både primærhelse og sykehussektoren. Det som mangler - og som virkelig smerter - er det tempo vår offentlige helsetjeneste i å ta i bruk nye måter å jobbe på. Man skulle tro dette var ganske selvsagt, for vi har jo allerede underskudd på helseutdannede, men det er ikke slik vi opplever det. Framtiden er lys - men det tar mye lenger tid å få et velfungerende hjemmemarked enn de fleste helsebedrifter kan tåle, og de bukker under, selv om produktet er bra. 

Hvordan ønsker Dignio å bidra i fremtidens helsetjenester?

Dignio fokuserer på å forbedre vårt offentlige helsevesen, og spesielt hvordan vi tar vare på pasienter med kroniske lidelser, slik som KOLS, Diabetes, Hypertensjon (høyt blodtrykk) og ulike hjertelidelser. Denne pasientgruppen utgjør ca. 70% av den totale sykdomsbyrden og kostnadene i vårt helsevesen. Om vi ikke løser problemene her - vil vi ikke klare å etablere et bærekraftig helsetilbud i Norge. Gjennom Helsedirektoratets nasjonale program for Velferdsteknologi, har Dignio fått verifisert fra uavhengige forskere at våre løsninger for Medisinsk Avstandsoppfølging og Medisineringsstøtte fungerer i praksis. Pasientene blir mer stabile, friskere og klarer seg med mindre bruk av de vanlige helsetjenestene (færre sykehusinnleggelser, færre legekonsultasjoner og færre timer fra hjemmesykepleien). Vårt bidrag kan gjøre en stor forskjell - om de ble rullet ut i større skala. 

Hvordan er medlemskapet i Abelia verdifullt for dere?

Vi opplever at Abelia engasjerer seg på ekte vis i vår industri. Vi får delta i et "topplederforum" der vi møter nøkkelpersoner og politikere innen helsenæringen og der vår stemme blir hørt. Videre får vi delta på seminarer med spennende innhold, som er aktuelle for vårt behov. Abelia jobber dessuten godt med resten av NHO, slik at blir tatt med inn i sammenhenger som ellers ville vært lukke for så små selskaper som Dignio. 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: