Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Bransjer
  • Helse
  • DIPS: Et moderne industrieventyr

Slik er et moderne industrieventyr

#005

Kolbjørn Haarr tok over som administrerende direktør i Dips 1. januar 2019. Foto: DIPS

Ifølge den fortsatt ferske helsenæringsmeldingen skal helsetjenestene fornyes og forbedres gjennom økt samarbeid mellom det offentlige og helsenæringen. Et slikt samarbeid er heldigvis ikke noe nytt, men det skal bli mer av det. Et av selskapene som har stått helsetjenestene nær over mange år er DIPS.

Selskapet blir beskrevet som et moderne industrieventyr. De leverer e-helsesystemer og startet i en kjeller for drøye 30 år siden. I dag har de 340 ansatte og nærmer seg 400 millioner i omsetning.

Hovedkontoret til DIPS ligger i Bodø der man blant annet holder i utrullingen av en tredje generasjon elektronisk pasientjournal som skal implementeres i hele Helse Vest, Helse Sør-Øst og Helse Nord. Resultatet skal bli helsetjenester med verdens mest moderne elektroniske pasientjournal.

Kolbjørn Haarr er mannen som overtok sjefsstolen hos DIPS i januar 2019. Han har aldri vært redd for å ta på seg ansvar. Trolig var det dette som gjorde at han tidlig fikk mye av det. Han har også alltid likt å lete etter årsakssammenhenger for å kunne forbedre eksisterende system.

Helsetjenesten åpnes

Store forbedringer trengs i helsetjenestene –et av landets største systemer. Det krever effektivisering og innovasjon, men også grundighet og svært god forståelse for hva som er det rette for helsetjenestene.

"De offentlige helse- og omsorgstjenestene kan ha mye å tjene på et bedre samarbeid med næringslivet og dra nytte av innovasjonskraften, kompetansen og ressursene som finnes i norske bedrifter" Helsenæringsmeldingen – Meld. St. 18 (2018-2019)

Rapporten Helsenæringens verdi 2019 slår fast at "En høy FoU- og innovasjonsgrad i Helsenæringen er avgjørende for å kunne løse fremtidens helseutfordringer med eldrebølge, en relativ reduksjon i andelen innbyggere i arbeidsfør alder og økende press på offentlige budsjetter i Norge."

Rapporten, utarbeidet av Menon, viser også at helsesektoren er den mest forskningsintensive sektoren i Norge. Kombinasjonen av innovasjon, innsikt og engasjement har vist seg å være en suksessoppskrift.

- Det DIPS gjør, det som står i logoen vår: «Enabling efficient healthcare», er viktig for Norge. Vi skal bidra med mer helse for hver krone og hvert sett med hender i helsetjenesten. Dette er også viktig for våre ansatte. De vil være med på noe som er kult, «the latest and greatest» og alt det er, men klarer du kombinere dette med noe meningsfullt er det en utrolig sterk drivkraft for å få noe til. Sånn er det for meg også. Dette har jeg lyst å være med på. Dette er viktig, sier Kolbjørn Haarr.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: