Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Bransjer
  • Helse
  • – Åpner for norsk helsenæring i Kina

– Åpner for norsk helsenæring i Kina

Nyhet, Helse

Publisert

Dignio underskriver avtale med sykehuset St. Mount i Shanghai.

Dignio underskrev i dag en avtale om å levere helseteknologiske løsninger til det helt nye sykehuset St. Mount i Shanghai.

Det norske helseteknologiselskapet Dignio skrev i dag under en avtale med det helt nye sykehuset St. Mount i Shanghai.

– Denne avtalen er ikke bare av stor betydning for Dignio, men også for utvikling av helseteknologi som ny norsk vekstnæring. Kina står overfor den største helsereformen i moderne tid, og "alle" innbyggere er vant til kun å forholde seg til sykehus. Nå skal forebygging og avstandsoppfølging via digitale hjelpemilder prioriteres. Den norske helsenæringen har svært gode forutsetninger for å kunne utvikle og levere gode løsninger til det store kinesiske markedet, sier leder for helse i Abelia, Tarje Bjørgum.

Banebrytende resultater

Dignio leverer en løsning der brukeren enkelt kan føre kontroll med egen helse ved hjelp av et nettbrett og enkle, medisinske måleinstrumenter hjemme. Tjenestene følges opp av spesialtrente sykepleiere som kommuniserer digitalt med brukerne og gir raskere oppfølging og hjelp.

– Konseptet er utviklet og testet i Norge med banebrytende resultater. Erfaringer fra uttesting i Oslo kommune viste blant annet at pasientinnleggelser til sykehus gikk ned med over 30 prosent, mens antall liggedøgn på sykehus gikk ned med nesten 40 prosent, sier Bjørgum.

Signeringsbok for avtale mellom det norske helseteknologiselskapet Dignio og sykehuset St. Mount i Shanghai.

Signeringsbok for avtalen mellom det norske helseteknologiselskapet Dignio og sykehuset St. Mount i Shanghai.

Han mener vi kan oppnå en trippel gevinst:

– Vi får en fornying av helsevesenet, etablering av nytt kunnskapsbasert næringsliv, samt det aller viktigste; å kunne skape bedre opplevd helse for det enkelte menneske.

Vil utvikle helsenæringen

– Regjeringen har kommet med ambisiøse målsetninger om å utvikle helsenæringen. De vil fornye den norske helsetjenesten samtidig som man skaffer eksportinntekter og nye kunnskapsarbeidsplasser. Men fortsatt er det mange spennende helseteknologiselskaper som opplever at det er vanskelig å få innpass i det norske helsevesenet, sier Bjørgum.

Han mener avtalen som ble signert i dag har stor symbolsk verdi.

– Når kina nå er interessert i norsk helseteknologi viser det at denne næringen har et stort eksportpotensial, og at det er et globalt marked for norske løsninger. Timingen er også viktig i forkant av høstens norske statsbesøk til Kina. Der blir det en stor norsk delegasjon med Kong Harald i spissen, og helsenæring blir et viktig felt å samarbeide om, sier Bjørgum.

Signeringen av avtalen foregikk hos Abelia i Næringslivets Hus i Oslo, og foruten Dignio og den kinesiske delegasjonen, deltok også statssekretær Maria Jahrmann Bjerke i Helse- og omsorgsdepartementet, fungerende administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO, administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia og professor og styreleder Kari Kværner i Norway Health Tech.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: