Abelia

Innhold

#205

Helsenæringen

Helse- og omsorgssektoren står foran fundamentale utfordringer de neste årene. Sykdomsbildet endres, befolkningen blir mer kunnskapsrike og får større tillit til teknologi og nye løsninger. Det gir en enestående mulighet for å utløse skaperkraft, nye vekstbedrifter og nye tjenester som gjør tilværelsen bedre for deg og meg.

Skal vi lykkes i møte med flere eldre må det offentlige helsevesenet dra nytte av den innovasjonskraften som ligger i næringslivet. Norske bedrifter kan ved hjelp av innovasjon, ny teknologi og digitalisering bidra til å løse de store utfordringene vi står ovenfor i helsetjenesten

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Pressemelding | Dato: 05.04.2019

Gevinstene ved et samarbeid mellom helsenæringen og det offentlige kan bli som et kinderegg for Norge: Pasientene får et bedre tilbud, helsetjenesten blir mer effektiv og bærekraftig, og vi får en fremvekst av en kunnskapsrik næring som bidrar med lønnsomme arbeidsplasser

Helseminister Bent Høie. Pressemelding | Dato: 05.04.2019

Hvorfor er helsenæringen viktig?

Helsenæringen tilgjengeliggjør innovasjon og tjenester for helsetjenesten gjennom nye løsninger, tilnærminger og ny teknologi. Det er Norges mest gründerintensive næring og skapte i 2017 verdier for 53 milliarder kroner bare i Norge.

 1. Nyhet, Helse

  Kjapp, trygg og billig e-helse

  I DN 25. mai skriver Lilly Ann Elvestad om gigantprosjektet Akson og kampen som foregår. Det er ingen dragkamp for «egne løsninger», men om å skape best mulig løsning for de enorme summene som står på spill.

 2. Nyhet, Politisk sak, Teknologi og digitalisering, Helse, Forskning, Klima, Innovasjon, Utdanning, Arbeidsliv korona

  30 tiltak for gjenreising av norsk økonomi

  Dette er Abelias omstillingspakke med 30 konkrete tiltak som vil sikre nye arbeidsplasser i fremtids- og eksportrettet produktive virksomheter.

 3. Nyhet, Politisk sak, Kommentar, Helse

  Slik kan vi styrke Norge som helsenasjon

  Vi har mulighet til å dekke forsyningsbehovet til det norske markedet, og drive verdiskaping samtidig. Det kommer fram i en ny rapport om helsenæringen.

 4. Nyhet, Helse

  Ny rapport: Helsenæringens verdi 2020

  Den norske helsenæringen hadde en omsetning på nesten 150 milliarder kroner i 2019, og har stort potensiale for videre vekst. Dette viser rapporten Helsenæringens verdi 2020, som ble lansert i dag.

 5. Nyhet, Medlemscase, Helse korona, helse

  Koordinerer dugnaden under koronakrisen

  Personer i karantene risikerer å bli sittende uten nødvendigheter som matvarer og medisiner. Når krisen inntraff kastet Nyby seg rundt for å effektivisere samhandlingsplattformen deres, nettopp slik at frivillige kan bruke ledige ressurser til viktige velferdsoppgaver.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: