Abelia

Innhold

Omstillingsmillioner til forskningsinstituttene og kunnskapsbedriftene

Nyhet, Forskning

Publisert

I dag ble det kjent hvilke prosjekter som fikk støtte fra Grønn plattform for omstilling i næringslivet. Abelia er svært fornøyd. - Tildelingen viser at Abeliamedlemmene går i front for den grønne omstillingen, sier Abelia-sjef Øystein E. Søreide

Ifølge Forskningsrådet kom det over 400 søknader til Grønn plattform og det er 93 prosjekter som i dag har fått tildelt forprosjekter. På listen over tildelte prosjekter finner vi mange Abeliamedlemmer, som SINTEF, NORCE og Klosser innovasjon.  

- Prosjektene tildelt gjennom Grønn plattform skal forske og utvikle frem morgendagens grønne arbeidsplasser. Det er herlig å se så mange teknologi- og kunnskapbedrifter blant prosjektene som i dag får støtte. Dette viser at forskningsinstituttene og kunnskapsmiljøene er en viktig driver for omstilling av Norge, sier Søreide 

Grønn plattform for omstilling i næringslivet er et politisk initiativ som kom i forbindelse med sommerens korona-tiltakspakke fra regjeringen. Dagens tildeling er såkalte forprosjekterOver 400 søknader til 93 prosjekter viser at det finnes mange gode ideer i næringslivet for å drive frem grønn omstilling. 

- Vi håper regjeringen merker seg disse tallene. Skal vi skape nye, grønne, arbeidsplasser er forskning og innovasjon avgjørende. Forskningsinstituttene og bedriftene står klare med masse spennende prosjekter. Dette må regjeringen følge opp og øke satsingen fremover, sier Søreide. 

 

Les mer om tildelingen her

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: