Norsk mote brer seg i Danmark

Nyhet, Design og merkevare

Publisert

Faksimile fra livsstilsmagasinet Eurowoman som skriver om hvordan norsk mote er i ferd med å erobre Danmark.

Flere norske motemerker gjør suksess utenfor landegrensene, og danskene anerkjenner nå Norge som en motenasjon.

Det danske mote- og livsstilsmagasinet Eurowoman publiserte nylig en omfattende artikkel om norsk motes fremmarsj i Danmark.

– Dette er et svært positivt tegn, siden Danmark har vært et av de vanskeligste markedene å nå for norske merkevarer, tross geografisk nærhet, sier Gisle Mariani Mardal som er leder for design og merkevare i Abelia.

Mardal forklarer at dette skyldes at Danmark ikke har hatt kjennskap til norsk mote som fenomen, og er veldig lojale til egen bransje.

Artikkelen i det danske magasinet viser at denne tendensen er i ferd med å snu. For eksempel vekket blant andre norske Holzweiler stor begeistring i nabolandet under Copenhagen Fashion Week i august i fjor.

SKAM-bølgen

Eurowoman peker på SKAM, Karl Ove Knausgård og A-ha som faktorer som har bidratt til Norges "coolness". Kanskje har dette fått opp danskenes øyne for den norske motebransjen.

Blant annet ble den norske SKAM-skuespilleren Henrik Holm og modell-kjæresten Lea Meyer omtalt av det britiske prestisjemagasinet Vogue i fjor høst. Duoen ble kalt for Norges Johnny Depp og Kate Moss, og prydet motemagasinet ikledd norske merker som ByTimo, Tom Wood og Moods of Norway.

Oljeprisfall gir løft for motebransjen

Til tross for at den norske motebransjen har hengt etter internasjonalt er det tydelig at den nå er på vei frem.

Mardal mener oljeindustriens gullalder har redusert handlingsrommet for norsk moteindustri. Imidlertid har dagens oljeprisfall ført oppmerksomheten og investeringene over i andre bransjer, som motebransjen.

– Mediedekning, politisk fokus og investeringer til både design, produktutvikling og teknologi, og ikke minst interesse, er bidragsytere til oppblomstringen av norsk mote, sier Mardal.

Norden neste?

Ferden er likevel lang før hele Norden er bergtatt. Danskenes entusiasme har enda ikke blitt kopiert av naboene i Sverige og Finland.

– Likevel ser vi at merker som Fall Winter Spring Summer og Tom Wood etter hvert åpner dører der også, sier Mardal.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: