Abelia

Innhold

Øker klimakunnskapen

Nyhet, Bærekraft

Publisert

Visste du at en bedrift i Arendal hjelper land i hele verden med å bygge og utvikle bærekraftige samfunn?

Grid Arendal heter de, og de er et informasjonssenter for internasjonale miljøproblemer. I forbindelse med Abelias deltagelse på Arendalsuka var vi så heldige at vi fikk besøke dem.

Senteret ble etablert i 1989, og åpnet av daværende statsminister Gro Harlem Brundtland. Bak opprettelsen stod Verdenskommisjonen for miljø og utvikling, UNEP (FNs miljøprogram) og den norske regjeringen.

Grids formål er å øke kunnskapen om de enorme klima- og utviklingsutfordringene verden står ovenfor. Senterets visjon er et samfunn som forstår og verdsetter miljøet det er avhengig av. Dette begeistrer Abelias administrerende direktør, Håkon Haugli som påpeker at med faglige prosjekter i flere av verdens mest krevende land om noen av verdens største utfordringer er Grid ikke bare et høyt kompetent fagmiljø, men de arbeider for å gjøre en forskjell. -

- Vi trenger mange flere virksomheter som ser muligheter i de store utfordringene som ligger i klima, befolkningsvekst, energitilførsel og matforsyning, sier Haugli.

Arendalsuka samler politikere, organisasjoner og næringsliv, og Grid håper alle klimainteresserte deltagere vil stikke innom et av deres spennende arrangementer i løpet av uken.

Gjennom tre spennende debatter skal nemlig Grid diskutere hvordan man kan navigere i et klimatruet Arktis, bruke journalistikk i kampen mot miljøkriminalitet, og sammen med klimaminister Tine Sundtoft vil de avslutte med åpne den blå (norske) skogen.

Les mer om arrangementene her.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: