Abelia

Innhold

Nyåpnet datasenter vekket engasjement

Nyhet, Bærekraft

Publisert

Bilde av Evrys datasenter på Fet sett fra utsiden.

EVRY og DigiPlex har utviklet og bygget Norges største datasenter på Fet i Akershus.

Forrige uke dro Abelia og stortingsrepresentantene Tina Bru (H), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Ola Elvestuen (V) på besøk til EVRY og det nyåpnede datasenteret på Fet.

Abelias administrerende direktør Håkon Haugli syns det er gøy at de tre stortingsrepresentantene fra energi- og miljøkomiteen ville besøke det nyåpnede datasenteret.

- Undersøkelser viser at det planlegges mellom 60 og 200 nye store datasentre i Europa frem til år 2020. Abelia er opptatt av at neste gang et stort selskap ønsker å investere i Skandinavia, skal de velge Norge. Da må det legges til rette for at det er nettopp vårt land de ønsker å etablere datasentre i, sier Haugli.

Et trygt sted å lagre data

På datasenteret er EVRY den største leietageren, hvor de investerer 200 millioner kroner.

- Konkurransedyktige strømpriser kombinert med politisk stabilitet og sikkerhet, samt god tilgang på høyteknologisk kompetanse gjør at vi nå er attraktive for utenlandske aktører som trenger et trygt sted å lagre data, skriver EVRY-sjef Bjørn Ivroth i en e-post til Dagens Næringsliv.

Trenger bedre rammevilkår

Sammen har Abelia, Energi Norge, Norsk Industri og IKT Norge tatt til orde for at stortinget bør vedta en lav sats på elavgift også for datasentre.

– Skal Norge lykkes i konkurransen om grønne datasentre, bør vi ha like attraktive konkurransevilkår som våre naboland. Det har vi ikke i dag, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia.

Derfor er det ekstra gledelig at representantene ville være med på besøk til Fet og erklærer at de ønsker å kjempe for å bedre rammevilkårene, avslutter Haugli.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: