Abelia

Innhold

Energi møter IT - EnergIT 12. september

Portrett av Helgesen

Abelia har blitt utfordret av klimaminister Vidar Helgesen til å fasilitere en samling hvor digitalisering og møtet mellom energi- og IT-bransjen blir belyst. Vi tar utfordringen og inviterer til en frokostsamling. Foto: Bjørn Stuedal

Når energibransjen møter IT-bransjen blir strømmen smart og forbrukerne mektigere.

Norges eksportinntekter stuper og vi må erstatte dem med grønne penger. Kanskje kan et Norge i omstilling finne muligheter i nye konstellasjoner, i samarbeid vi ikke er vant med og forretningsmodeller som utfordrer.

12. september kommer Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) for å diskutere dette temaet med energi- og IT-bransjen. Helgense var også på scenen på Abelia-vorspielet under Arendalsuka. I forbindelse med dette arrangementet utfordret han Abelias medlemmer til å finne lønnsommeideer for å skape grønn konkurransekraft.

Les også intervju med Helgesen: Bærekraft er et eget forretningsområde

Abelia arrangerer et frokostseminar om Norges muligheter i en smartere, grønnere og forhåpentligvis mer frodig, fremtid i samarbeid med Energi Norge.

Prisras på solceller, mer avanserte batterier og økt etterspørsel etter ren energi er alt med på å snu opp ned på verdens energimarkeder. Fornybare energikilder som vind, vann, sol og bioenergi er på full fart inn i markedene. I tillegg vil delingsøkonomiske modeller også nå energimarkedet, og vi alle vil kunne bli småskalaprodusenter på en enkel måte. Utviklingen gir mer makt til forbrukeren, og kan potensielt endevende kraftmarkedene slik vi kjenner dem i dag.

Delingsøkonomiske modeller vil nå energimarkedet, og alle kan bli småskalaprodusenter på en enkel måte. 
Kjetil Thorvik Brun, fagsjef IKT og digitale næringer

Skifte i markeder skaper muligheter for verdiskaping, og særlig når forbrukere i større grad får påvirke utviklingen. Vi har sett persontransport bli endevendt av Uber, hotellbransjen av Airbnb og trykkeribransjen er i ferd med å endres av Gelato. Sistnevnte er unntaket som bekrefter at Norge i for liten grad meldt seg på kappløpet om de store, digitale, disruptive innovasjonene.

Mer informasjon og påmelding til frokostmøtet 12. september finner du her

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: