Abelia

Innhold

Stor økning i interessen for Gullkorn

Nyhet, Kommunikasjon

Publisert

Portrettbilde av Stian Lyberg

- Gullkornarrangementet vil i år som i fjor bestå av to deler, og vil gå av stabelen på Latter i Oslo 15. november, sier Stian Lyberg, styreleder i KOMM.

Oslo, 20. oktober 2016. Gullkorn har i år opplevd en voldsom økning i interessen. Antallet påmeldte arbeider er nær doblet fra i fjor, og påmeldingene kommer fra langt flere byråer og oppdragsgivere.

Til sammen 108 påmeldte arbeider i 10 kategorier er resultatet etter at påmeldingsfristen for deltakelse i Gullkorn gikk ut tirsdag. Arbeidene kommer fra 17 byråer fra både kommunikasjons- og reklamebransjen, i tillegg til at 4 oppdragsgivere har valgt å sende inn bidrag uten byrå. Totalt er 67 ulike oppdragsgivere representert i de innsendte arbeidene. − Tallene viser at Gullkorn nå er etablert som en av de mest betydningsfulle konkurransene innen kommunikasjon. Målet er at konkurransen skal kåre de beste kommunikasjonsarbeidene i Norge uavhengig av bransjetilhørighet. Derfor er vi glade for den brede deltakelsen, sier Stian Lyberg som er styreleder i KOMM, som arrangerer Gullkorn.

Flere kategorier

I fjorårets konkurranse ble det påmeldt 56 arbeider, primært innsendt av tradisjonelle kommunikasjonsbyråer. I år er bredden langt større. − Bredden i hva som gjøres av arbeid i kommunikasjonsbransjen er stor, og det er viktig at Gullkorn reflekterer dette. Derfor har vi flere kategorier i år enn i fjor. Uten å ha gått i dybden på de innsendte arbeidene ser vi allerede nå at nivået jevnt over er høyt, og at juryarbeidet kommer til å bli både gøy og vanskelig, sier jurygeneral for årets Gullkorn, Kristian Sarastuen.

Fremdeles utfordringer i noen kategorier

Til tross for den økte pågangen og interessen er det fremdeles få innsendte arbeider i enkelte av kategoriene. Dette gjelder særlig i kategoriene for finansiell kommunikasjon og krise og issues management. − Vi har også i år valgt å ha kategorier hvor vi vet at det tradisjonelt sett har vært vanskelig å få inn arbeider. Vi mener at det er viktig å opprettholde disse kategoriene, og tror det handler om en gradvis modning slik vi har sett internasjonale konkurranser. Om noen år er nok deltakelsen i disse kategoriene større, sier Lyberg.

Fagdag og prisutdeling

Gullkornarrangementet vil i år som i fjor bestå av to deler, og vil gå av stabelen på Latter i Oslo 15. november. Før den høytidelige prisutdelingen vil utvalgte arbeider bli presentert på en fagdag. − Erfaringen med fagdagen i fjor var positive. Det gir en anledning til å dypdykke i noen av arbeidene, og la seg inspirere av de beste. I år strammer vi inn rammene for denne delen ytterligere og det vil bli en arena som gir stor verdi for alle oss som er opptatt av kommunikasjonsfaget, sier jurygeneral Sarastuen.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Stian Lyberg, styreleder i KOMM Tlf 988 32 578

Kristian Sarastuen, jurygeneral Gullkorn 2016 Tlf. 468 88 347

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: