Abelia

Innhold

Hva skal være norske prioriteringer i EU?

Nyhet, Forskning, Innovasjon

Publisert

Forside rapport - Horizon Europe

Horizon Europe er rammeprogrammet for forskning og innovasjon i Europa som planlegges for perioden 2021-2027.

– Innovasjon, vekst og verdiskaping er hovedargumenter for det nye rammeprogrammet for forskning og innovasjon i Europa.

Det sier direktør for bærekraft i SINTEF, Nils Røkke, som onsdag innledet på Kunnskapsdepartementets seminar om hva som skal være norske prioriteringer i Horisont Europa, som planlegges for perioden 2021-2027.

– Instituttsektoren er en viktig døråpner for industrien til EUs forskningsprogrammer og en sterk bidragsyter for innovasjon i prosjektene, sier Røkke.

Les mer: Horizon Europe – the next research and innovation framework programme

– Vi mener EUs forskningsinnsats bør økes fra 100 til 120 milliarder euro. Samtidig bør området for globale utfordringer og industriens konkurranseevne (Pillar II - Global challenges and Industrial competitiveness) få økt sin andel til 60 prosent av det totale rammeprogrammet, sier Røkke.

Stadig flere land utenfor EU satser mer på forskning, utvikling og innovasjon.

– Derfor er det viktig at både Norge og Europa nærmer seg målsettingen om å bruke tre prosent av BNP til forskningsinvesteringer. Hvis ikke faller vi for langt bak andre innovative land og økonomier som USA, Kina og Sør-Korea i den globale konkurransen.

Se også: Videoklipp fra hovedsesjonen med blant andre Giulia del Brenna fra Europakommisjonen og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: