Abelia

Innhold

Ferskt revidert nasjonalbudsjett

Nyhet

Publisert

#205

Revidert nasjonalbudsjett 2019 — Foreløpig utgave

Regjeringen har nylig lagt fram sitt reviderte nasjonalbudsjett. Det er et relativt forskningstaust budsjett, men inneholder noen vesentlige omprioriteringer.

Regjeringen legger opp til å kutte Forskningsrådets virksomhetsbudsjett med 23.5 millioner kroner. Dette bekymrer FFA. Forskningsrådet har allerede kuttet kostnadene med over 100 millioner kroner de siste tre årene. De står midt i en stor omlegging av porteføljestyringen samtidig som oppgavemengden øker.

FFA mener Forskningsrådets rolle er avgjørende for videre utvikling av kvalitet og relevans i norsk forskning og innovasjon. Forskningsrådet må ikke svekkes i denne rollen. Vi stiller oss derfor sterkt spørrende til at Forskningsrådets budsjett kuttes med 10 millioner.

Et lyspunkt i det reviderte nasjonalbudsjettet er at at Nasjonalt Vitenarkiv, et arkiv for deponering av vitenskapelige artikler og forskningsdata, blir styrket. Nasjonalt Vitenarkiv er sentralt for overgangen til åpen publisering av forskningsresultater.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: