Abelia

Innhold

Innspill til statsbudsjett 2019 og Langtidsplanen

Dette er FFAs innspill til statsbudsjett 2019 og Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning, som er sendt til KUF-komiteens medlemmer fra Høyre, FrP og Venstre.

FFA er fornøyd med at regjeringen i forslag til Langtidsplan opprettholder målet om at FoU-investeringene skal utgjøre 3% av BNP, og at den offentlige innsatsen til FOU i en omstillingsfase skal økes utover én prosent av BNP.

Næringslivets investering i forskning er lavere i Norge enn i våre naboland. Langtidsplanen har som mål å bidra til at det utløses mer private investeringer i forskning, tilsvarende to prosent av BNP. For at Norge skal gjennomføre de nødvendige langsiktige omstillingene i næringslivet og samfunnet, må offentlig investering i forskning trappes opp fra 1,01 prosent av BNP i 2018 til 1,25 prosent av BNP innen 2030.

Veksten i offentlig finansiert forskning må brukes til å stimulere til privat og offentlig investering i FoU. Dette må også bidra til en økt koordinering mellom sektordepartementenes forskningsinnsats, relatert til de store samfunnsutfordringer som er beskrevet i den reviderte Langtidsplanen. Gitt at dette både er slått fast i Jeløya-plattformen og Langtidsplanen, er vi svært overrasket over at regjeringen ikke følger opp dette i forslag til statsbudsjett for 2019, men kun foreslår en videreføring av forskningsinvesteringen fra 2018 (1,02 prosent av BNP).

Last ned

Her kan du laste ned hele innspillet

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: