FINN-EU

Nettverket skal bidra til økt deltakelse i EUs forsknings- og innovasjonssamarbeid. Nettverket er finansiert av Forskningsrådet.

Abelia, FFA og KS har sammen etabler EU-nettverket FINN-EU . Nettverket skal bidra til økt deltakelse i EUs forsknings- og innovasjonssamarbeid fra forskningsinstitutter, bedrifter og offentlige virksomheter gjennom at:

  • Forskningsinstituttene som har vært aktive i FP7 øker sin deltakelse i H2020. FFAs institutter skal øke deltakelsen med 20% fra gjennomsnitt i FP7 til gjennomsnitt i H2020 innen 2018 (og med 60% til 2020).
  • Større bredde av forskningsinstitutter søker og deltar i H2020. Gjennom mobilisering og kvalifisering skal 5 forskningsinstitutter som ikke har deltatt i FP7 delta i søknader til H2020 fra 2014 til 2017.
  • Økt samarbeid mellom forskningsinstitutter, bedrifter, innovasjonsselskaper og offentlige virksomheter i forsknings- og innovasjonsprosjektene i H2020. I gjennomsnitt skal andelen innvilgede prosjekter som involverer bedrifter øke fra 29 % til 35 % og prosjekter som involverer offentlige virksomheter skal øke fra 4 % til 10 % fra FP7 til H2020 innen 2018.

Følg med på aktiviteten i FINN-EU-nettverket her:

Foto: Thor Nielsen/SINTEF

Forskning funker

Forskningsinstituttene løser samfunnsutfordringene, bidrar til nye jobber, og skaper fornyelse, effektivisering og innovasjon i private og offentlige virksomheter.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: