Artikkelarkiv

Vis filtrering

232 resultater

Type artikkel
Velg område
232 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Vårt bakvendtland

  Direktør for arbeidsrett og HMS i Abelia, Birgit Abrahamsen, mener de nye reglene for bemanningsforetak gir urimelige utslag for konsulenter, og sier som Alf Prøysen: "Ja, i Bakvendtland der kan alt gå an. Der er de like tøysete og rare alle mann."

 2. Gjennomslag for Abelia

  Idag ble regjeringas stortingsmelding om opptak til høyere utdanning lagt fram. I Abelia jubler vi over gjennomslag for det vi har argumentert for helt siden Opptaksutvalgets drastiske forslag ble presentert i 2022.

 3. Trainee-ordninger på lånt tid?

  Akademikerne har bedt om en vesentlig innstramming i praksisarbeid-bestemmelsen. Da kan vi risikere at det ikke lenger vil være lov til å ansette traineer midlertidig etter arbeidsmiljøloven. Abelia er sterkt kritisk til dette.

 4. Fortsatt stort kompetansegap blant NHOs medlemsbedrifter

  Til tross for usikre tider med økonomisk uro, svakere lønnsomhet og redusert etterspørsel hos mange virksomheter, ser ikke dette ut til å redusere behovet for kompetanse i bedriftene i særlig grad. Det er fortsatt et stort kompetansegap blant NHOs medlemsbedrifter. Det viser NHOs Kompetansebarometer for 2023.