Artikkelarkiv

Vis filtrering

158 resultater

Type artikkel
Velg område
158 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Et døgn uten internett kan koste 1,3 milliarder

  Fersk rapport viser en rekke mulige hendelser hvis internettet skulle feile: Tenk hvis bankene ikke fungerer, togene stopper og nødnettet ikke fungerer. Tenk hvis sykehusene ikke får opp journalene til pasientene eller trygghetsalarmen til bestemor ikke virker hvis hun faller, eller at all produksjon stopper opp hos Nortura slik at det ikke kommer grillkjøtt i butikken.

 2. VIVA España!

  Å reise hjem fra Spania har alltid vært en nedtur værmessig, men en opptur for en politisk engasjert person. Norge har alltid vært rikere og mer velorganisert enn Spania. Denne gangen reiste jeg hjem til et land som er devaluert både økonomisk og politisk, skriver Øystein E. Søreide.

 3. Lite innovasjonstrøkk i revidert budsjett

  RNB 2023: – Krisene står i kø samtidig som vi er midt i tidenes omstilling. Satsing på entreprenørskap og innovasjon er løsningen for å ta oss gjennom begge deler, men det virker ikke regjeringen å forstå, sier Trine Ellingsen, daglig leder i FIN – Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge.

 4. Revidert nasjonalbudsjett – Kompetansegapet blir større

  – Vi trenger at regjeringen gjør alt som er mulig for å få fart på omstillingen. Norge taper terreng innen teknologi og digitalisering. Tilgangen på kompetent arbeidskraft er en av bedriftenes største barrierer for videre vekst. Arbeidsgiveravgiften på lønninger over 750.000 forverrer dette ved å gjøre det dyrere å ansette flinke folk.

 5. FFA-uttalelse: Revidert nasjonalbudsjett (RNB)

  11. mai 2023: Nasjonal Sikkerhetsmyndighet peker denne uka på at cybersikkerhet er Norges største sårbarhet. Da er det merkelig at regjeringen i 2023 har kutta forskningsmidlene på IKT dramatisk og ikke benytter RNB til å rette opp feilen, mener Agnes Landstad daglig leder i FFA (Forskningsinstituttenes Fellesarena).

 6. Rotete politikk fra regjeringen

  Vi skjønner at regjeringen hadde behov for penger da den la frem statsbudsjettet for 2023, men å øke arbeidsgiveravgiften på denne måten, uten at det er konsekvensutredet, er å skyte seg selv i foten, skriver Lise Lyngsnes Randeberg – leder i Akademikerne, Lars Olav Grøvik – president i Tekna, Nina Riibe- administrerende direktør i Econa og Øystein Eriksen Søreide – administrerende direktør i Abelia.