Artikkelarkiv

Vis filtrering

117 resultater

Type artikkel
Velg område
117 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Ber om innspill fra medlemmene

  Kunnskapsdepartementet sendte forslag til ny opplæringslov til Stortinget før påske. Nå skal Utdannings- og forskningskomitéen ha høring om lovutkastet før stortingsrepresentantene skal debattere og vedta den endelige loven. Abelias fagleder for utdanningspolitikk, Anja Johansen, ber om innspill fra våre medlemmer i skolesektoren.

 2. Internasjonale skoler samles i Tromsø

  De internasjonale skolene er viktige for å tiltrekke utenlandsk arbeidskraft til Norge. Skolene er en del av vurderingen når en familie tar valget om de skal flytte hit fra et annet land. Det viser to rapporter som kom ut i fjor. Nå samles de internasjonale skolene i Tromsø.

 3. Til elevenes og samfunnets beste?

  – Å begrense retten til å ta opp igjen fag etter videregående vil begrense den enkeltes mulighet til å nå sitt potensial eller ta omvalg. Vi er tilhengere av at alle skal ha mulighet til å "rette opp att alle feil i fra i går" og finne en ny kurs for seg seg selv, sier leder for utdanningspolitikk i Abelia, Anja Johansen.

 4. Adieu til den franske skolen?

  Statsbudsjettet er i ferd med å tvinge barn fra 55 nasjoner vekk fra Den franske skolen. Det vil samtidig svekke det norske skoletilbudet og utfordre viktige forbindelser med en nær alliert.