Abelia

Innhold

Seminar, Helse, Innovasjon

Publisert

Surf på eldrebølgen

Hvem er ansvarlig for å komme opp med løsningene som gjør eldrebølgen til en god opplevelse?

Seminaret er avholdt.

Vi står overfor en betydelig demografisk endring i årene som kommer. Alderspyramiden vil bestå av flere eldre enn tidligere: vi lever lenger og vi føder færre barn. Om ti år vil ha én million nordmenn over 67. Velferdsstaten får en nær umulig oppgave med å vare på en økende og aldrende befolkning som har større krav til samfunns- og helsetjenester. Men hvem er ansvarlig for å komme opp med løsningene?

Vi må organisere oss på en ny måte dersom velferdsstaten skal fungere, vi trenger at nye allianser tar ansvar for å utvikle løsninger også utenfor helse og offentlig sektor, og vi må lage et nytt narrativ om den nye demografiske realiteten. Det er store forretningsmuligheter i å legge til rette for gode liv, med aktiv og sunn aldring, og i å se de store fordelene en eldre, sprekere, lykkeligere og mer produktiv befolkning kan tilføre samfunnet.

Bølger kan oppleves som truende dersom man ikke er forberedt på at de kommer, men lærer man seg å surfe blir det en god opplevelse. For å kunne håndtere den såkalte eldrebølge må vi begynne å forberede oss i dag slik at det blir en god opplevelse for både de eldre og samfunnet generelt.

Innovasjonsprogrammet Floke skal våren 2017 skape partnerskap og samarbeid mellom næringsliv, offentlig sektor og frivillige organisasjoner for å skape løsninger til et samfunn tilpasset alle aldersgrupper der mat og helse, inkludering og autonomi er viktige stikkord.

Du møter:

 • Ann-Kristin Raknes Pfründer  jobber som forretningsutvikler i Storebrand, og er i tillegg ansvarlig for å følge opp Storebrands utvikling- og innovasjonsportefølje. Hun har tidligere erfaring fra strategi- og forretningsutvikling fra både gründervirksomhet, intraprenørskap og som konsulent. Hun er også investor og styremedlem i en oppstart innen FMCG på fritiden.
 • Jan Davidsen er leder av Pensjonistforbundet. Han har tidligere vært leder av Fagforbundet i 20 år (1993-2013). Han er opprinnelig brannmann og begynte sin politiske virksomhet i Brannmennenes Fagforening i (daværende) Norsk Kommuneforbund i Bergen. Davidsen har også vært medlem av sentralstyret i Arbeiderpartiet og LOs sekretariat.
 • Fredrik Gulowsen er seriegründer , med bakgrunn fra start-ups som Zwipe, Filmgrail og Kolonial.no kommer for å fortelle om sin ambisiøse nysatsing NYBY som skal endre organiseringen av offentlige tjenester. Sammen med flere norske kommuner, ideelle organisasjoner og aktører i næringslivet utvikler NYBY en P2P-plattform som muliggjør selvorganiserende team, mobilisering av flere ressurser og sømløst samarbeid på tvers av offentlig, privat og frivillig sektor.
 • Odd Grann er tidligere generalsekretær i Norges Røde Kors (1981–1991), Libertas (1976–1981) og Norges Varemesse (til 1976). Han har etter yrkeskarrieren engasjert seg for Seniorsaken. Grann har også arbeidet i FNs Utviklingsfond og GAIA-ferden. Han har også skrevet boken Livskvalitet - hele veien om et positivt liv som eldre. I 2014 ble Grann tildelt Kongens fortjenstmedalje. Han ble utnevnt til Årets Hedersenior 2016/17 Eldredagen i Oslo rådhus 1. oktober 1016. Utnevnt til Årets Hederssenior i 2016/17 av Seniorsaken.
 • Per Christensen er administrerende direktør i SiO Mat og Drikke. Per var med på å finne løsninger til matfloken i 2015 og har fra den prosessen realisert Kutt Gourmet, en restaurant som serverer bærekraftig mat basert på råvarer tett på "best før" dato. Bærekraftig mat studenter har råd til.
 • Mads Bruun Høy er gründer og partner i innovasjonsstudioet Æra og initiativtaker til Floke. Han har 15 års erfaring som innovasjonsrådgiver med en kundeliste bestående av mange av de største merkevarene i Norge. Hans hybridbakgrunn fra både psykologi og business school gir han en forståelse av markedet fra både brukeren og virksomhetens behov.
 • Øystein Hagen er Managing Partner i innovasjonsstudioet Æra og initiativtaker av Floke. Øystein har med sin bakgrunn en helt unik innsikt i hva som skal til for å lykkes med innovasjon. Han kommer fra jobben som Chief Innovation Officer og Head of Innovation i McCann / Scandinavian Design Group og har designet, medvirket og ledet visjons-, innovasjons- og vekstprosesser for Norges fremste selskaper.
 • Snorre Paulsen driver innovasjonsprogrammet Floke i Æra. Han har flere års erfaring fra start-up verden, med bl.a. Velg Bedre og FoodMrkt, tjenester som skal gjøre det enklere for forbrukere å gjøre bærekraftige valg og innkjøp. Snorre er gjesteforeleser på NTNU i teknologi og samfunn.
 • Simen Knudsen driver innovasjonsprogrammet Floke i Æra. Simen har tidligere jobbet med bærekraftig innovasjon i Veritas (DNV GL) gjennom prosjektet Global Opportunity Report, en global analyse av innovasjonsmulighetene som ligger i å løse globale risiko. Simen er også grunnlegger av miljøkollektivet Nordic Ocean Watch.

Les også:

Program

 • 08:30 Mingling, frokost
 • 09:00 Floke – introduksjon til programmet og eldrebølgen
 • 09:15 Storebrand – "Eldrebølgen" og forretningsmuligheter
 • 09:30 Pensjonistforbundet – Moden, ikke gammel.
 • 09:45 NYBY – Nye tanker på hvordan vi organiserer oss i samfunnet
 • 09:55 Hvordan skape et aldersvennlig samfunn?
 • 10:40 Pause
 • 10:55 Odd Grann – Godt liv hele livet
 • 11:10 Per Christensen – Samfunnsansvar som utgangspunkt for vekst: KUTT Gourmet
 • 11:20 Call to action!
 • 11:30 Vrimle og kaffe
Helse, Innovasjon

Et aldersvennlig samfunn

- Vi kommer til å ønske å designe vår egen alderdom, sier Øystein Hagen i Æra Strategic Innovation.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: