Abelia

Innhold

En økonomisk politikk som sikrer høy deltakelse i arbeidslivet er vårt viktigste bidrag

Nyhet, Lønn og tariff, Arbeidsliv

Publisert

Anniken Hauglie, arbeids- og sosialminister, Høyre

Anniken Hauglie, arbeids- og sosialminister, Høyre. Foto: Thomas Hagersveen

Hauglie kommer på vår Lønnskonferanse 21. april.

Fredag 31. mars kom Perspektivmeldingen. Den inneholder mye om arbeidslivet. Kort fortalt må flere jobbe mer. Men hvordan får man til det i en tid med produktivitetsøkende krav og høy grad av digitalisering?

- Dette skal jeg snakke mer om på Abelias Lønnskonferanse 21. april, sier Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie som mener at det å sikre en stor og kompetent arbeidsstyrke er det viktigste vi kan gjøre for å få flere i jobb. - I meldingen understreker vi  at både skattesystem og trygdesystem bør gjøre det lønnsomt å jobbe. Offentlig sektor skal bli mer effektiv, blant annet gjennom mer bruk av digitale verktøy. Mer fleksible løsninger for arbeidstid og midlertidige stillinger er også viktig for framtidas arbeidsliv.

I dette arbeidet spiller det organiserte arbeidslivet en viktig rolle, fordi det er selve fundamentet i vår norske modell, fortsetter hun. Mye læring og kompetansebygging skjer hver dag i arbeidslivet og er en vesentlig del av bedriftenes satsing på sine ansatte. Det styrker bedriftenes omstillingsevne.  Initiativ fra organisasjonene for å fremme bruk av teknologi er bra. Vi trenger mer kompetanse i framtida – flere må utdanne seg mer – og flere må få kometansepåfyll underveis i yrkeskarrieren.

- Den norske modellen er basert på høy sysselsetting og et velordnet arbeidsliv. Derfor er en økonomisk politikk som sikrer høy deltakelse i arbeidslivet vårt viktigste bidrag. Høy organisasjonsgrad og ansvarsbevisste organisasjoner er avgjørende for hvor godt vi lykkes med den norske modellen, avslutter ministeren.

Mer informasjon og påmelding til Lønnskonferansen 2017

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: