Abelia

Innhold

Seminar, Ledelse, Arbeidsliv

Publisert

Kjønnsbalanse – fordi det er lønnsomt

Oda-Nettverk og Abelia har inngått et samarbeid med mål om å øke kvinneandelen i lederstillinger i IKT-bransjen. Vi inviterte til frokostmøte for å markere starten på forpliktelsesprogrammet.

Arrangementet er avholdt

Abelia og Oda-Nettverk har fått flere henvendelser fra sine medlemsbedrifter og andre selskaper, med ønske om økt innsats i arbeidet med å rekruttere flere kvinner til lederposisjoner innen IKT. Oda-Nettverk har siden 2005 jobbet sammen sine partnere for å øke kvinneandelen i bransjen generelt, og til ledende stillinger spesielt. På tross av at kvinneandelen i bransjen har økt de siste årene og nå er på 24%, går utviklingen for sakte. Bare 16% av toppledere innen IKT-næringen i Norge er kvinner.

Bedrifter som ønsker å rekruttere og beholde de flinkeste menneskene, må være attraktive for begge kjønn. En god kjønnsbalanse er viktig for bedriftskulturen, for beslutningene som skal tas og for bedriftens omdømme og inntjening. Rekruttering og forfremmelser til kjønnsbalanse i alle nivåer innen en organisasjon er derfor en oppgave toppledere må ta ansvaret for.

Den svenske arbeidsgiverforeningen, Almega, gjennomfører et mentorprogram, kalt Womentor, som en del av et forpliktende og systematisk arbeid for å få flere kvinner inn i lederposisjoner. For å kartlegge interessen for et tilsvarende program i Norge, har Abelia gjennomført en undersøkelse blant sine medlemsbedrifter. Tallene taler for seg selv; 100 prosent av respondentene blant Abelias største medlemsbedrifter sier de vil vurdere et slikt initiativ, og 88 prosent av disse svarer at de vurderer å gå inn i et forpliktende program.

Tentativt program

  • Håkon Haugli, Abelia og Kristine Hofer Næss, Microsoft og Oda-Nettverk
  • Anne Grethe Solberg: Hvordan oppnå kjønnsnøytrale ledergrupper?
  • Ellinor Bjennbacke og Sofia Yngwe, Almega: Derfor er Womentor viktig for svenske IKT-bedrifter
  • Espen Hartz, Advania samt Abraham Foss og Parisa Yousefi, Telia: Hvorfor og hvordan vi satser på rekruttering av kvinner til lederposisjoner.
  • Hilde Widerøe Wibe: Prosessen fremover. Diskusjon.
Foredragsholdere var:

Andre arrangementer:

Vi kårer Norges 50 fremste teknologikvinner.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: