Abelia

Innhold

Fordi det lønner seg

Nyhet, Ledelse, Arbeidsliv

Publisert

Portrettfoto av Håkon Haugli

Når bedrifter er opptatt av mangfold er det ofte fordi de ser at det er lønnsomt, bidrar til en god bedriftskultur og gjør bedriften mer attraktiv i arbeidsmarkedet.

Det sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia.

– Kvinner utgjør bare 24 prosent av de ansatte i IKT-næringen, og blant topplederne er det bare 16 prosent. Som i mange andre land går utviklingen svært sakte: Kvinner er sterkt underrepresentert fra utdanning, via ansettelser og stillingskategorier til lederstillinger. Ingenting tyder på at utviklingen endres uten målbevisste tiltak, sier Haugli.

– Abelias medlemmer har ønsket et sterkere engasjement rundt kjønnsbalansert rekruttering og lederutvikling innen IKT, og svaret er etablering av STAR-prosjektet i samarbeid med Oda-Nettverk. Dette består av et mentorprogram som skal løfte frem kvinnelige ledere i IKT-næringen og en kåring av de 50 fremste IT-kvinnene.

– Den digitale økonomien er mer avhengig av offentlige prioritering og spissing av utdanning enn den tradisjonelle industriøkonomien.

– Vi har lenge etterlyst en større satsing på IKT-utdanning, og vi supplerer gjerne med ønsker om å gjøre utdanningen mer relevant og attraktiv for kvinner, sier Haugli.

Han tror økt rekruttering av kvinner til IKT-næringen forutsetter rollemodeller, utviklingsmuligheter og godt arbeidsmiljø.

– Det er lettere å rekruttere de mest nytenkende og kompetente – enten det er kvinner eller menn – til bedrifter som fremstår som attraktive steder å arbeide. Bedriftene har derfor all mulig interesse av å bygge en kjønnsbalansert kultur, sier Haugli.

Han forteller at mange IKT-bedrifter har ambisiøse mål for rekruttering av kvinner til lederstillinger.

– Men så lenge kvinneandelen i bedriftene er lav har de store utfordringer. Derfor er det viktig å teste ut ulike metoder, og vi håper STAR-prosjektet være et bidrag.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: