Smart innbygger - smart by

26. mai, Næringslivets Hus

Innhold

  • Arjan van Timmeren
  • Professor i miljøteknologi og –design ved Det tekniske universitetet i Delft, forskningsdirektør ved Advanced Metropolitan Solutions (AMS) i Amsterdam
  • ams-institute.org
  • @Arjan_vTimmeren

Arjan van Timmeren er kjent for sitt arbeid med utvikling av bærekraftige løsninger innen arkitektur, urbanisme og byggteknologi. De siste årene har van Timmeren spesialisert seg innen smarte byer og innovasjon, og han leder flere internasjonale forskningsprosjekter på disse områdene. van Timmeren har tidligere erfaring fra store arkitekt- og ingeniørvirksomheter i Nederland.

Grete Aspelund tiltro som administrerende direktør i Sweco 1. januar i år. Hun kom fra stillingen som konsernsjef i Nemko AS. Aspelund har bred næringslivserfaring på høyt nivå, og har foruten lederstillinger i Nemko, vært administrerende direktør for Rambøll Management. Hun har lang erfaring innenfor organisasjons- og lederutvikling fra både privat og offentlig sektor.

Geir har vært administrerende direktør i Geodata AS siden 2009. Han har tidligere jobbet i Microsoft Norge i nesten 9 år hvor han hadde en rekke stillinger, sist som Direktør for Server og plattform før han i 2007 begynte i Geodata som Teknologidirektør. Geir er utdannet siv.ing i Informatikk fra University of South Florida.

Solvik-Olsen har vært to perioder på Stortinget, var fraksjonsleder for FrP i finanskomiteen og før det fraksjonsleder i energi- og miljøkomiteen. Solvik-Olsen var 2. nestleder i stortingsgruppen. Han har en mastergrad i Economics fra University of Toledo, Ohio og bachelor i Political Science ved samme universitet.

Olsen er gründeren av Halogen, et av Norges største designbyråer. Lillian har vært med å bygge opp Halogen gjennom snart 15 år og har lang erfaring både som leder og designtenker. Lillian har spesialisert seg på blant annet digital strategi og forretningsutvikling.

Gabrielsen har i løpet av sin karriere jobbet med blant annet strategi, forretningsutvikling, salg og markedsføring, ledelse og HR og har erfaring fra både offentlig og privat sektor. Før NCE Smart Energy Markets jobbet han som direktør for salg og markedsføring i Saab Technologies Norway.

Chaffey er statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet for Høyre. Paul Chaffey var administrerende direktør i Abelia fra 2001-2013.

Johansen har vært byrådsleder i Oslo siden 2015. Han var statssekretær i Utenriksdepartementet under Jens Stoltenbergs første og andre regjering, og partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2009 til 2015. Før det var Raymond Johansen blant annet generalsekretær i Flyktningehjelpen.

Berman er økonom, daglig leder og medgründer av SoCentral, en nordisk inkubator for samfunnsinnovajson med base i Oslo. Etter å ha jobbet en årrekke med utviklingsprosjekter ble han lei av all praten om hvordan vi må samarbeide på tvers av fag, bransje og sektorer for å finne løsninger på flokete samfunnsutfordring og skape en bærekraftig verden. I SoCentral bruker han nå all sin tid på å utvikle nye løsninger på samfunnsutfordringer, for å vise hvordan slike samarbeid ser ut i praksis.

Jensen jobber i salgsavdelingen som Teknisk rådgiver og har lang erfaring med ESRI/ArcGIS programvare. Siden 2005 spesialisert på GIS i Offentlig forvaltning, Beredskap, ROS, Politi, Brann, Forsvar og Helse.

  • Christine Korme
  • Direktør for digitalisering og fornying i Abelia
  • 91825519
  • @ckorme

Korme har tidligere vært kommunikasjonsdirektør i Microsoft, og har lang fartstid som journalist, nyhetsanker og utenrikskorrespondent i TV2 og NRK. Christine har en bachelor i broadcasting fra Syracuse University og Master of Management fra Handelshøyskolen BI.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: