HR-konferansen 2016

17. - 18. november, Lysebu konferansesenter

Innhold

  • Abelia
  • Intervju med Eirik Newth

- Jeg er ikke optimistisk på personvernets vegne

Newth kaster blader i høstfarger opp over hodet

- Såvidt jeg vet er det ingen der ute som har foreslått en realistisk modell for persondatahandel, sier Eirik Newth. Foto: Jorunn Danielsen Newth

Eirik Newth kommer til Abelias HR-konferanse 17. - 18. november.

Hvordan påvirker digitaliseringen måten vi jobber på?

- Store deler av arbeidslivet er allerede gjennomdigitalisert. Det interessante spørsmålet for meg er hvilken digital trend som ligger an til å påvirke måten vi jobber på mest fremover. Der tror jeg smarte systemer blir svært viktige, at vi får programvare som blir så "intelligent" at den ikke lenger blir et redskap vi bruker men nærmest fungerer som en virtuell, selvstendig medarbeider.

Hvordan tror du fremtidens lederrolle vil se ut?

En av mange ting fremtidens ledere vil måtte gjøre, er å skape effektive team av menneskelige og digitale medarbeidere. De sistnevnte vil både inkludere de intelligente programmene jeg nevnte i forrige spørsmål, men også roboter og autonome kjøretøy.

Hvilke digitale løsninger gjør din hverdag enklere?

Først og fremst skytjenester og søketjenester. Og siden Google tilbyr begge deler, må jeg med skam å melde innrømme at jeg er helt avhengig av deres infrastruktur. En hverdag uten Google er ingen hverdag.

Hva tenker du om nordmenn og personvern?

Jeg tenker at nordmenns - og alle IT-brukeres - personvern er stadig mer utsatt. Vi bruker flere og flere tjenester og maskiner som samler inn ulike former for sensitive persondata, og har forlengst mistet oversikten over hvem som vet hva om oss. Samtidig blir private selskaper, fremmede stater og hackere stadig mer aggressive i sin jakt på persondata. Jeg er ikke optimistisk på personvernets vegne.

Selger vi våre data (personopplysninger) for billig?

Uten tvil. Utfordringen ligger i å skape en forretningsmodell for individiuell persondatahandel. Såvidt jeg vet er det ingen der ute som har foreslått en realistisk modell for noe slikt, og enn så lenge ser alle de store aktørene ut til å befinne seg på bytteøkonomistadiet: I bytte mot persondata får vi tjenester "gratis".

På Abelias HR-konferanse 17. - 18. november kommer Eirik Newth med foredraget Teknologi og oss mennesker. 

Meld deg på HR-konferansen her

Se hele programmet her

Les mer om Eirik Newth her

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: