Innhold

Hva #statenskal og ikke skal gjøre

Nyhet

Publisert

Trine Skei Grande, partileder i Venstre, holder ordet staten skjært ut i isopor

Trine Skei Grande er en av innlederne på vår årskonferanse Abelia Open, torsdag 1. juni. Hun mener det er nødvendig med en prinsipiell avklaring på hva #statenskal gjøre og ikke gjøre.

Venstrelederen Trine Skei Grande kommer på Abelia Open for å diskutere mulighetene for utvikling av nytt næringsliv med IBM og IT-direktøren i NAV. Meld deg på nå.

I april fremmet Venstre et representasjonsforslag for Stortinget, hvor de foreslår en gjennomgang av statens organisering og utbredelse med formål å redusere offentlig aktivitet i velfungerende kommersielle markeder.

Sentralen, Oslo, 1. juni

Norge må skape 300 000 nye arbeidsplasser i privat sektor. Hvem har ansvaret for det?

I sin innstilling foreslår Venstre at det settes ned et offentlig utvalg i 2019. Utvalget skal se spesielt på offentlige aktiviteter på velfungerende kommersielle markeder. 

- Vi er glade for dette initiativet, men mener at samarbeidsutfordringene mellom privat og offentlig sektor er for store til at det kan vente helt til 2019. Derfor er nettopp staten og samspillet med næringslivet tema på vår årskonferanse, Abelia Open torsdag 1. juni, forteller næringspolitisk direktør i Abelia, Hilde Wibe. 

Bedre samarbeid for flere arbeidsplasser – i privat sektor

En undersøkelse Abelia utførte i fjor viser at 6 av 10 av våre medlemmer mener staten opptrer i konkurranse med private aktører. 

- Slikt skaper ikke nytt næringsliv og nye arbeidsplasser i privat sektor, påpeker Wibe og understreker at det trengs en kraftig brems av veksten i offentlig sektor dersom vi skal ha råd til fremtidens velferd. - Vårt hovedmål med årskonferansen er derfor å finne ut hvordan vi kan skape et bedre samarbeid mellom stat og næringsliv, avslutter Wibe.

Venstrelederen Trine Skei Grande kommer på Abelia Open for å diskutere mulighetene for utvikling av nytt næringsliv med IBM og IT-direktøren i NAV. Meld deg på nå.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: